Foltcsaládot varrnak

A te gyereked meg az én gyerekem veri a mi gyerekünket – a szabadon idézett versbeli helyzet is jelzi, milyen nehéz újrakezdeni a családalapítást. A magukra maradt szülőknek nemrégiben társkeresőt indítottak.

Család-otthonP. E.2015. 01. 01. csütörtök2015. 01. 01.
Foltcsaládot varrnak

– Segítünk, hogy az általunk összehozott foltcsalád akár mingli – akik közül sokan még összebútorozni sem szeretnének –, akár hagyományos formában a lehető legjobban működjön – mondta az ötletgazda pszichológus-jogász, dr. Szöőr Anna.

A gyermekes elváltaknak indított társkereső ötletét az adta, hogy egyre több anyuka és apuka fordult a lélekgyógyászhoz tanácsért a válás megrázkódtatásait követően. Ráadásul ilyenkor jóval nehezebb az ismerkedés, hiszen a kisgyereket nevelők mókuskerékben élnek. Az újrakezdés mégsem lehetetlen – állítják a szakemberek.

Szöőr Anna és kollégái – akad köztük pénzügyi elemző, orvos és óvodapedagógus is – a párra vágyók dolgát megkönnyítő módszert dolgoztak ki. A csapat segít a randevúk és gyermekprogramok megszervezésében, és lélektani, pedagógiai, családgondozói támogatást is ad a bimbódzó kapcsolatokhoz. S ami meglepő: missziójukat folytatják a párok egymásra találása után is.

A recept ígéretesen hangzik. S az utóbbi fél évben akadnak már sikersztorik is. Így a gyermekét egyedül nevelő édesapa olyan hölggyel ismerkedett össze, aki már nem szülhet, mégis rátalált a családanyaszerep.

Egy háromgyermekes anya pedig a két gyerekével magára maradt férfira lelt, akivel azóta már összeházasodtak.

Hazánkban minden harmadik házasság válással végződik, a magyarok mégis családcentrikusak. Bár a lassan egy éve működő „Újrakezdés program” nem internetes társkereső, van saját weboldaluk, az ujrakezdes. eu. Itt kiderül: sokan nem a ma divatos önmegvalósításban, hanem a jól működő család időálló értékeiben hisznek.

Ezek is érdekelhetnek