Örök táborozás - Többet ér, mint a láblógatás

Sokan nem a kényelmes, netán minden luxussal ellátott nyaralást választják, hanem kifejezetten vonzónak találják a tábori körülményeket. Van ebben logika, hiszen a légkondicionált irodát elhagyva a vadonban sátorozni valóban erőteljes kilépés a megszokott hétköznapokból.

Család-otthonLengyel Gabriella2015. 07. 21. kedd2015. 07. 21.
Örök táborozás - Többet ér, mint a láblógatás

 A felnőtt-táborozás üzletnek is kiváló: számos árkategóriában hirdetnek programokat, melyek többnyire 3-5-7 naposak, s egy téma vagy hobbi köré csoportosulnak. A krea tív hobbisták találnak amatőr művésztáborokat, ahol egész álló nap festhetnek, minden perc az alkotásról szól. A sporttáborok a fiatalabbakat szólítják meg, a kalandtáborokba jelentkezők hegyet mászhatnak, éjszakai túrákon vehetnek részt, illetve adrenalinfröccsöt nyújtó, a testet-lelket kihívás elé állító veszélyes feladatokkal fejleszthetik túlélőképességüket. Népszerűek az önismereti vagy terápiás táborok, ahol olyan ismert előadók közreműködésével kaphatnak válaszokat az őket foglalkoztató kérdésekre, mint Pál Feri atya, Feldmár András, Laár András, Soma Mamagésa. Ma nagyon divatos az önismeret és az önfejlesztés, ezért sokan áldozzák erre a nyári szabadságot, hogy terápiás táborokban nézzenek szembe problémáikkal, kudarcaikkal, dolgozzák fel keserű élményeiket csoportos beszélgetések és drámajátékok formájában. Az egyéni fejlődésen túlmenően új barátokra, ismerősökre, szerelmekre is szert tehetnek. A környezettudatos fiatalok számára vonzó az ökotábor, ahol az alternatív energiaforrásokkal, az önfenntartó közösségekkel és a környezetbarát háztartással ismerkedhetnek meg. Sokan érdeklődnek az ősmagyar hitvilág, a táltosok hagyatéka iránt, ebben a témakörben is számos tábort szerveznek.

E programok ára változó, nagyjából 30 ezer forinttól indulnak. A szolidabb körülmények alacsonyabb költségekkel járnak, de ahogyan növekszik a kényelem, a luxus és egyre több a sztár előadó, oktató, úgy lesz magasabb a díj. Sokak szerint egy-egy tábor többet ér, mint az egyhetes láblógatás valamelyik vízparton, mert gondjaink, akadályozó hiedelmeink felismerése, a csoportos vagy egyéni „élveboncolás” után új lendületet kaphat az életünk.

Ezek is érdekelhetnek