Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Kép: Francia áfonyatorta 2011.06.23. fotó: Sárközy György
Francia áfonyatorta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 17,5 dkg vaj
- 2 dkg kristálycukor
- 4 tojás
- vaj a formához
A töltelékhez:
- 50 dkg áfonya
- 2 tojás
- 2,5 dkg liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1,5 dl tejszín
- 1 kiskanál áfonyalikőr
A vajat szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, az egész tojásokat és fél evőkanálnyi vizet, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kerekre nyújtjuk, kibélelünk vele egy 24 cm átmérőjű, kivajazott tortaformát úgy, hogy pereme is legyen, azután 20 percre visszatesszük a hűtőbe. A gyümölcsöt a lehűtött tésztára tesszük. A tojást, a cukrot, a tejszínt, a lisztet meg a likőrt jól összekeverjük, azután a tetejére öntjük. Finoman megszórjuk cukorral, és körülbelül 30 percig sütjük.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu