Majdnem Vasedény

Új telefonszámot kaptam, ez már önmagában izgalom, hiszen mindenkit értesítenem kell. Attól tartok, majd senki nem ér el, de máris csörög az új készülék. Felveszem. „Halló, Ági, de jó, hogy megtaláltalak.

Család-otthonP. E.2016. 01. 13. szerda2016. 01. 13.
Majdnem Vasedény

Ma együtt megyünk a lagziba, ugye, már várod? Elárulod, mi lesz rajtad?”– szól bele incselkedően egy behízelgő férfihang. Nem hívnak Áginak, így lassan rájövök, hogy nem engem keresnek.

A sokadik hívásnál az is derengeni kezd, hogy az a hölgy lehetett ilyen roppant népszerű, aki korábban birtokolta e számot. Időnként neki célzott SMS-eket kapok, és nem apad el a hívások árja sem. Kezdem úgy érezni magam, mint Kern András örökbecsű telefonos kabarétréfájának hőse, éppcsak a Vasedény NDK turmixgépét nem keresik rajtam, a kivehető ajtóst.

„Szia Ági! Én Szabolcs anyukája vagyok! Elmesélnéd, mi történt a szülői értekezleten? Tudod, én nem tudtam elmenni, mert…” – hadarja az egyik telefonáló, aki szombat reggel hétkor ébreszt. Ki kell ábrándítanom, biztosan nem engem keres. „Jó, ha nem te vagy, akkor nem tudnád megadni az Ági új számát?” – próbálkozik kitartóan az anyuka, továbbra is tegeződve.

Nehezen érti meg: attól, hogy a szolgáltató továbbadott nekem egy hívószámot, én még nem lettem az előző előfizető puszipajtása.

Sőt, életemben nem találkoztam a nővel, aki a jelek szerint az ország másik felén lakik. Lassan mégis belefolyok az illető életébe, intézem az ügyeit, még egy adósságbehajtóval is tárgyalok.

„Jó reggelt Ágnes, a biztosítótól keresem, végre elértem” – kapom a következő hívást. Ki kell ábrándítanom a próbálkozó ügynököt, hogy ezúttal célt tévesztett.

„Nem baj, ha nem Ágnes, akkor hadd írjam fel a nevét, és ezentúl majd önt hívom” – csillantja fel a lehetőséget a telemarketingesek gyöngye. Az ügyfél az ügyfél, bárhogy is nevezzék, és a számomat már úgyis tudja…

Ezek is érdekelhetnek