Mindent a bacilusokról

A kórokozókról nem lehet elég korán hallani – ezért is határozták el, hogy az idei május 5-i kéztisztasági világnap eseményeit a kórházak mellett az iskolákra is kiterjesztik: tizenegyezer diákot oktattak egyszerre a hazai iskolákban arra, hogyan csutakolják meg a kezüket. Ezzel a Glasgow-ban felállított rekord megdöntése a cél, ahol korábban „csak” háromezer gyerek mosott egyszerre kezet.

Család-otthonPalágyi Edit2016. 05. 11. szerda2016. 05. 11.

Kép: Magyarország egyetlen cigány nemzetiségi óvodája csepel kisgyerek nevelés oktatás gondozás játék óvoda ellátás szegénység szegregáció felzárkóztatás kézmosás 2016 01 21 Fotó: Kállai Márton

Mindent a bacilusokról
Magyarország egyetlen cigány nemzetiségi óvodája csepel kisgyerek nevelés oktatás gondozás játék óvoda ellátás szegénység szegregáció felzárkóztatás kézmosás 2016 01 21 Fotó: Kállai Márton

A magyar rekordkísérlet szervezésében az ÁNTSZ is szerepet vállalt, mivel közismert, hogy a legtöbb iskolai hiányzást a légző- és emésztőszervi megbetegedések okozzák. Ezek pedig megelőzhetők, ha a gyerekek elsajátítják a kézhigiéné alapjait.

Európai kezdeményezésre létrehoztak egy weboldalt, amelyen magyar nyelven is olvashatók a tudnivalók, amelyek a tanárokat és a diákokat felvértezik a betegségeket megelőző tudással.

A http://www.e-bug.eu oldalon a kórokozók és a fertőző betegségek jellemzőivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetnek