Leégett a porszívó - olcsón vagy ajándékba adott háztartási géppel segíthet

A Szabad Föld 2016. 30. számában, a Segítsünk egymáson rovatban megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2016. 07. 22. péntek2016. 07. 22.
Leégett a porszívó - olcsón vagy ajándékba adott háztartási géppel segíthet

A 06-30/421-3847-es telefonszámon hívható az alábbi levél Pest megyében élő feladója: „Tanyán élek, egyedül, 70 éves mozgáskorlátozottként. Kerekes székkel vagy két mankóval tudok közlekedni, úgy is csak nehezen. Ha valamire szükségem van a faluból, a szomszédot kell megkérnem, hogy hozzon. Nem szokásom a koldulás, amíg volt miből, inkább én adtam. Huszonöt évig voltam magánkereskedő, de elúsztam a bolttal, mert nem volt leltárfelelős, és mindenki vitte, amit ért. Négyszázötvenezer forint adósságért elvitték a házamat az üzlettel együtt, földönfutó lettem. Nagy segítség volna számomra egy autó – akár kisteherautó is, csak lehessen vele közlekedni. A tanyán, ahol most lakom, nincs fürdőszoba, WC, csak a helye – nincs, aki megcsinálná. Keresek olyan embert, aki ebben segítene. És hálával fogadnék építőanyagot, mosógépet, tartós élelmiszert, tűzifát, anyagi támogatást.”
 

Lakatos Károlyné a 3735 Felsőtelekes, Csaba út 13. címről írt (telefonszáma 06-70/660-2813): „Kisnyugdíjasként nagybetegen élek, többek között melldaganatra műtöttek, sok gyógyszert kell szednem, de ritkán tudom megvenni. Rossz a kezem, alig tudok vele mosni – pedig sokat kell –, a mosógépem és a centrifugám pedig rég tönkrement, újat nem tudok venni. Három gyermekem van, a lányomnak három lánya, a legkisebb 12 éves, egyedül neveli. A kisebbik fiam 34 éves, és baj van a tüdejével, meg zöldhályog miatt az egyik szemére már alig lát, nekik most fog születni az első gyermekük. A nagyobbik fiamnak, aki 40 éves, gerincbetegsége van, és kezelésre kellene járnia, de nincs miből. Nagyon nehezen élünk, sok mindenben hiányt szenvedünk, ezért hálával fogadnánk élelmet, ruhát, lábbelit, anyagi támogatást. A lányom 12 éves kislányának 37-es cipő kellene, a kisebbik fiam 165 centi magas, 70 kiló a súlya és 43-as a lába, a nagyobbik magassága 175 centi, a súlya 87 kiló és 44-es lábbelire volna szüksége.”


A 06-30/225-8941-es telefonszámon lehet felhívni a következő levél feladóját: „Kis nyugdíjból, nehéz körülmények között élő, családtalan, mozgáskorlátozott gyöngyösi asszony vagyok. Leégett a porszívóm, újat venni nem tudok. Kérem, aki ingyen vagy olcsón tudna adni egy használt, de még jól működő porszívót, legyen szíves felhívni.”

Ezek is érdekelhetnek