Kankó, gonorrhea, klamídia, szifilisz - a legjobb óvszerrel megelőzni

GYÓGYSZER HELYETT ÓVSZER - Szerte a világon egyre nagyobb kihívást jelent a baktérium okozta nemi betegségek – szifilisz, klamídia, kankó, gonorrhea – gyógykezelése, aminek a fő oka, hogy a kórokozók mind ellenállóbbakká válnak az antibiotikumokkal szemben.

Család-otthonMunkatársunktól2016. 10. 06. csütörtök2016. 10. 06.
Kankó, gonorrhea, klamídia, szifilisz - a legjobb óvszerrel megelőzni

A legerősebbek a kankót és a gonorrheát okozó baktériumok, az utóbbiból olyan törzseket is felfedeztek, amelyek már semmilyen antibiotikumra nem reagálnak. Szerencsére kevésbé drámai a helyzet a klamídia és a szifilisz terén – olvashatjuk az Egészségügyi Világszervezet tájékoztatójában.

Ha a nemi betegségeket nem kezelik, súlyos komplikációkat – például krónikus kismedencei gyulladásokat, méhen kívüli terhességet – okozhatnak, továbbá vetélést, halva születést idézhetnek elő vagy terméketlenséghez vezethetnek, valamint jelentősen növelik a HIV-fertőzés esélyét.

A kutatók lázasan keresik az alternatív terápiákat, de a betegségek kezelésére mindmáig az antibiotikumkúra az egyetlen megoldás. A szakértők arra intenek, hogy a szexuális úton terjedő betegségeket egyszerűbb megelőzni, mint gyógyítani, aminek hatásos eszköze az óvszer.

Ezek is érdekelhetnek