Segítséget kérnek családjuknak

A Szabad Föld hetilap január 6-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2017. 01. 08. vasárnap2017. 01. 08.
Segítséget kérnek családjuknak


Ádám Attiláné a 3780 Balajt, Fő u. 90. címről írt:
„Elvált asszonyként a lányommal és négy unokámmal, meg a két fiammal élek, akik a felsőoktatásban tanulnak. A jövedelmemet jelzáloghitel miatt 50 százalékos levonás terheli. A lányomat, amikor terhes lett az ötödik gyermekkel – akinek most várjuk a születését –, elhagyta az élettársa, a negyedik unokám – kétéves kisfiú – tartós beteg. Szeretnék a családomnak segítséget kérni: tartós élelmiszert, téli holmit, lábbelit, ágyneműt, takarót, játékokat – a születendő gyermeknek ruhaneműt, amiben majd hazahozhatjuk a kórházból. Az unokáim 10, 9, 3 és 2 évesek, a fiaim 18 és 20 évesek. A lányom vékony testalkatú és 36-os a lábmérete, a két fiam közepes testalkatú, 160 és 165 centiméter magas, 40-es és 42-es a lábuk, én telt alkatú vagyok, a lábam 40- es. Minden segítséget előre is hálásan köszönök!”


Beri Ildikó a 4558 Ófehértó, Ligeti út 16. címről kér segítséget (telefonszáma 06-20/987-6043):
„Negyvenöt éves, hatgyermekes özvegy anyuka vagyok, a legidősebb gyermekem 17 éves, a legkisebb 14 hónapos. Az élettársam sajnos elhunyt, s azóta még rosszabb körülmények között, a gyermekek után járó jövedelemből élünk, ebből fizetem az albérletet, a rezsit és a tűzifát. Sokszor élelmiszerre sem jut, nem is beszélve a ruházatról. Bármilyen segítséget hálával fogadunk!”


Kegyes Pál a 3388 Poroszló, József Attila u. 41. címről küldött levelet (telefonszám: 06-70/564-1976, e-mail cím: [email protected], honlap: www.bbh.gportal.hu): „Poroszlón augusztusban első alkalommal rendezzük meg Szezonbúcsúztató hétvége elnevezésű rendezvényünket. Ennek alkalmával szeretnénk olyan nagycsaládokat támogatni, akik anyagi körülményeik miatt nehezen vagy egyáltalán nem engedhetik meg maguknak a nyaralást.
Hírlevelünkre a www.bbh.gportal.hu honlapon kell feliratkozni, ott lehet kitölteni és elküldeni a pályázatra a jelentkezési űrlapot. A beérkezésről e-mailben visszajelzést küldünk. A szálláshelyen, vagyis a Bálint Bácsiék Háza nevű turistaszálláson egyidejűleg maximum 10 fő elhelyezésére van lehetőségünk augusztus 24–27. között (4 nap, 3 éjszaka). Ajánlólevelet kérünk, melyet elfogadunk az egyházi gyülekezet lelkészétől, nagycsaládosok valamilyen szervezetétől, iskolától vagy óvodától.
A programban szerepel egyórás sétahajózás a Tisza-tavon, a Csicsman kikötőből kiindulva, valamint a Füzes Sajtműhely meglátogatása, ahol a vendégeink megismerhetik a kézi sajtkészítés fortélyait, s maguk is készíthetnek különböző sajtokat. A környék további gazdag programlehetőségeket kínál.
A pályázatok beérkezésének határideje május 1., elbírálásuk határideje május 31. A nyertest (és a többi pályázót is) e-mailben értesítjük. A pályázat fő támogatói: Bálint Bácsiék Háza, Csicsman Kikötő Kft., Füzes Sajtműhely. A további részletekről a www.bbh.gportal.hu honlapon vagy telefonon, e-mailben adunk tájékoztatást.”

Ezek is érdekelhetnek