'Hogy ki az agyhalott és ki a hülye – döntse el az olvasó'

Folytassuk a legutóbb agyonlőtt kutya történetét.

Család-otthonSzücs Gábor2017. 03. 23. csütörtök2017. 03. 23.
'Hogy ki az agyhalott és ki a hülye – döntse el az olvasó'

Ha emlékeznek, február elején a mátyásföldi repülőtérnél sétált kutyájával este hat körül Michna Sándor. Már hazafelé tartottak, amikor egy vadász lelőtte társát. A kutya ötven méterre lehetett tőle. A gyilkos golyót szürkületben, egy magaslesről adták le. Következzen néhány internetes hozzászólás.

*

A 65 ezer vadász iszonyatosan nagy szám. Főleg, ha még figyelembe vesszük a külföldi eszelősöket is. Tényleg lassan kijárási tilalom alá kerülnek a zöld területek? Leteszek valahová egy lest, ami 150 méterre(!) van a lakott területtől és ott célba lövök? Hihetetlen, hogy Önöket rengeteg törvény védi és persze egymást is kimossák a sz…ból, az állatvédelmi törvényeket viszont lehetetlen betartatni, mert mind a törvényhozás, mind a végrehajtás töketlen!

*

Ami az utóbbi pár évben történik, hogy kutyákat lövöldöznek le, abnormális! Nem ér fel az esetleges szabálysértés súlyához, hiszen egy CSALÁDTAGOT végeznek ki. Ha ez így megy tovább, hamarosan szembenézhetnek a kutyás társadalom gyűlöletével.

*

Szürkületre hivatkoznak, hogy nem látta. Akkor pláne nem lődözünk városon belül. Ilyen alapon, ha les közelében, szürkületben kirándulok, kilőhető vagyok? Egy vadásznak nem kell meggyőződnie arról, hogy mit lő ki?

*

Ha a kutya nem való vadászterületre, a vadászterület való egy városba?

*

A vadgazdálkodásnak nincs lehetősége jelezni, hogy a kiránduló vadászterületen jár, de a kiránduló erről győződjön meg. Ez egy végtelenül egyoldalúan kialakított törvény, ami jogokkal ruházza fel a vadászokat, egy kutyasétáltató csak vesztes lehet.

*

És akkor néhány vadászvélemény:

*

Csatári Csaba (Országos Magyar Vadászkamara): Agyhalott bunkókkal olyan vitatkozni, mint a galambbal sakkozni! Nem tudnak normálisan se érvelni, se megnyilvánulni!

*

Farkas Tibor (hivatásos vadász, aki egy különösen állatszerető ember. Felteszi az internetre a szalonka hangját, hogy milyen szép, majd alatta a bejegyzés: élőben hallottam és láttam. Tőlem néhány méterre. A kelő madarat meglőttem. Tojó volt.): Nem kell finomkodni, magyarázkodni. Aki jogtalanul lövi le, majd felel. A többit pedig kíméletlenül agyon kell lőni és a gazdit is jól megbüntetni. Akárhogy tüncikézünk, utálnak minket, marad a vadvédelem. Hülyeség ellen nincs orvosság.

*

Hogy ki az agyhalott és ki a hülye – döntse el az olvasó. Folytatjuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek