Böjt és hagyomány - Kásaszömes szuszoga a Vidék Ízéből

Étvágygerjesztő - "Tavaszi megújulás" - Ajánlatunk a Vidék Íze, a Szabad Föld hetilap receptmagazinja tavaszi különszámából.

Család-otthonVidék íze2017. 03. 23. csütörtök2017. 03. 23.
Böjt és hagyomány - Kásaszömes szuszoga a Vidék Ízéből

Kásaszömes szuszoga

Hozzávalók:
- 25 dkg köles - só - 20 darált mák - 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj

Az átválogatott, alaposan megmosott kölest 2,5-3-szoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Egy lapos sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. A megfőtt kölest összekeverjük a porcukros mákkal. Belekanalazzuk az edénybe, közben meglocsolgatjuk olvasztott vajjal. Forró sütőben jól összesütjük.

Ezek is érdekelhetnek