Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Ajánlataink a Vidék Ízéből, a Szabad Föld receptmagazinjából.
Joghurtos sültcékla-leves almával és zellerrel
Hozzávalók:
- 60 dkg cékla - fél dl olívaolaj - 3 szál angol zeller
- 3 savanykás alma - 1 citrom - só
- kicsi méz vagy cukor - 1 kis pohár joghurt (vagy víz)
Megmossuk a céklagumókat, egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Közben egy fazékban az olívaolajon roppanósra pároljuk a felkarikázott zellert meg a cikkekre vágott almát.
Egymaréknyit kiveszünk belőle a tálaláshoz, félrerakjuk. A fazékban maradt alapanyagokhoz hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott céklát, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Közben ízesítjük reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével, sóval, esetleg pici mézzel vagy cukorral.
Ha felforrt, botmixerrel krémesítjük, végül hozzákeverjük a joghurtot. A félretett, megpárolt almát és zellert adjuk hozzá betétként.
Krumplis palacsinta
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt - 30 dkg áttört főtt burgonya (vagy maradék burgonyapüré)
- 3 tojás - 1 csipet sütőpor - só - bors
- tej - olaj a sütéshez - 20 dkg reszelt sajt - 2 dl tejföl
Ha nincs maradék főtt burgonyánk, akkor körülbelül 40 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Egy keverőtálban összekeverjük a három tojást egy csipet sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Csomómentesre eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a burgonyapürét is. Annyi vízzel és tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen. A szokásos módon vastag palacsintákat sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük gazdagon tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kis tornyot építünk belőlük. Tálalásnál cikkekre vágjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu