Virág nyílik kezük nyomán - Március 31-től április 2-ig, a hétvgén!

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai (European Arts and Crafts Days) keretében március 31. és április 2. között rendezik meg hazánkban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéjét. Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek a március végi-április eleji hétvégén olyan egyedi programokon várták vendégeiket – gyermekeket és felnőtteket –, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Család-otthonMunkatársunktól2017. 03. 30. csütörtök2017. 03. 30.
Virág nyílik kezük nyomán - Március 31-től április 2-ig, a hétvgén!


A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és a Hagyományok Háza felhívása nyomán a rendezvényhez nagyon sokan csatlakoztak, az egyes helyszínek részletes programja megtalálható az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapján.

A felvétel a Hartai Bútorfestő Műhelyben (Kossuth Lajos u. 79.) készült, ahol Schneider Péter és felesége, Marika szintén nagy szeretettel várják a látogatókat, akik ismerkedhetnek a jellegzetes hartai virágmotívumok szerkesztésével és fára, bútorokra festésével.

Március 31-től április 2-ig délelőtt 9 és délután 2 órakor tartanak (másfél-két órás) foglalkozásokat, a műhelyben egyszerre tíz embert tudnak fogadni.

Kérik, hogy az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat a 06-78/407-148 vagy a 06-30/374-8662-es telefonszámon. És aki a Duna menti községben jár, érdemes a Hartai Helytörténeti Gyűjtemény és Tájház épületét is fölkeresnie (Templom u. 62., telefonszám: 06-30/849-6326).

Ezek is érdekelhetnek