Maradjon ideje élni

PÖRGÉS EZERREL, munka éjjel-nappal – így képzeljük a neves világcégnél dolgozó fiatalok életét. Az álomba illő karrierért sokan túl nagy árat fizetnek, pedig nem érdemes. Az Év Fiatal Vezetője díjat is elnyert Kindli Erna állítja, tudni kell lazítani: neki a jóga és a túrázás is segít.

Család-otthonPalágyi Edit2017. 06. 28. szerda2017. 06. 28.

Kép: Kindli Erna cégvezető gasztroblogger 2017 06 06 Fotó: Kállai Márton

Maradjon ideje élni
Kindli Erna cégvezető gasztroblogger 2017 06 06 Fotó: Kállai Márton

Ismerünk olyan főnököket, akik még a tengerparton se tudják félretenni a mobiltelefonjukat, nem mernek elmenni fagyiért, mert azt hiszik, nélkülük azonnal megáll a cég élete. Talán Kindli Ernáról is sokan azt gondolnák, hogy mindent feláldoz a munka oltárán, hiszen irigylésre méltó sorok szerepelnek az önéletrajzában. Londonban öt évnél tovább dolgozott a Google irodájában, hetente repkedett egyik kontinensről a másikra, feltörekvő országokat látogatott. Később mégis hátat fordított a világhírű cégnek, mert Magyarországon szerette volna magát hasznossá tenni.

Hazaköltözött hát, és a csapatával azon munkálkodott, hogy egy kezdő, jóformán ismeretlen magyar vállalkozásnak nemzetközi piacot teremtsen.

A fiatal közgazdász tudatosan építi a karrierjét, sőt arra is figyel, milyen társadalmi lábnyomot hagy. Szeretne még jobb vezető lenni, de úgy fogalmaz: a vezető pozíció számára nem a hatalom miatt fontos. Az érdekli, hogy a beosztottait motiválja, fejlessze, miközben szeretné ráébreszteni őket az önismeret és a pihenés fontosságára is. Kindli Erna sikereiért sokan szurkolnak Békés megyében, hiszen ott töltötte a gyermekkorát, Békéscsabán érettségizett. Nem pottyantak az ölébe az elismerések és a díjak, rengeteget tett azokért. Most mégis azzal lep meg: ő bizony nem dolgozik éjszakába nyúlóan, és hétvégén sem görnyed a számítógépe felett. Számára az is fontos, hogy saját élete legyen, jusson ideje a hobbijaira és a jótékonyságra – születésnapi ajándék helyett például azt kérte a barátaitól, hogy felajánlásaikkal támogassanak egy rászoruló kislányt.

Gasztroblogot vezet, mert úgy érzi, ezzel is segíthet azoknak, akik szeretnének egészségesen étkezni. Közösséget szervez külföldről hazaköltözött fiataloknak.

Egy időben a maratoni futással tette próbára magát: abban a világvárosban edzett, ahová éppen megérkezett – mostanában pedig a teljesítménytúrák távjainak rugaszkodik neki lelkesen.

A jóga abban is segíti, hogy felülemelkedjen a napi pörgésen. A sok tevékenységet és a szervezettséget úgy piheni ki, hogy egy-két havonta pár napra elvonul valahová csak úgy, egyedül, elcsendesedni – ilyenkor a telefontól és az internettől is távol tartja magát.

– Mindenkinek azt tanácsolom, ha csak teheti, két munkahely között hagyjon magának egy kis szünetet, amikor elmélkedhet a dolgain. Átértékelheti a céljait, az értékrendjét, s végiggondolhatja, hogy miért küzdött eddig és mit szeretne ezután elérni – mondja. Maga is úgy szervezi a mindennapjait, hogy negyvenéves korára ne legyen „kiégett üzletasszony”. Tegyük hozzá: ha ugyanazon a munkahelyen maradunk, a nyári szabadság mindig remek alkalom arra, hogy elengedjük a feszes napirendet. Jó, ha kissé távolabbról nézünk rá a teendőinkre, hogy majd néhány hét múlva feltöltődve és bölcsebben folytassuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek