A vizes-vb sportágai közül az úszás a legkedveltebb, ezt követi a vízilabda, a szinkronúszás, majd a többi versenyszám

Népszerű az úszás - A legtöbb szülő úszótanfolyamra íratja be óvodás korú gyermekét – derül ki a Játéksziget hálózatot üzemeltető Formatex felméréséből. Ezt a mozgásfejlesztő, valamint a tánc és a nyelvórák követik. A foglalkozásokra a családok nagy része havonta 5-10 ezer forint körüli összeget költ.

Család-otthon-ftb-2017. 07. 29. szombat2017. 07. 29.
A vizes-vb sportágai közül az úszás a legkedveltebb, ezt követi a vízilabda, a szinkronúszás, majd a többi versenyszám


Költséges lehet, ha különórákra vagy tanfolyamokra íratjuk be a gyermekeinket, de a felmérésből az is kiderült, hogy a családok 80 százaléka havi tízezer forint alatt költ a foglalkozásokra óvodás korú gyermekeinek.

A válaszadók 4,3 százaléka amúgy azt gondolja, hogy óvodás korban semmilyen tanfolyamra nincs szükségük a gyerekeknek. Az alsó tagozatban azonban már más a helyzet: minden tizedik család 20 ezer forintot, a szülők 3,5 százaléka pedig akár 30 ezret is fizet a gyerek után.

A felmérés során több mint hétszáz szülőt kérdeztek meg, és harmaduk úgy válaszolt, hogy a kicsiket már 4-5 éves korban érdemes tanfolyami keretek között úszásra tanítani, bár mintegy 20 százalékuk már csecsemőkorban elkezdené a tanfolyamot. A szülők 11 százaléka az esti fürdetéskor, a fej lelocsolásával kezdené a vízhez szoktatást, 22 százalékuk pedig a babaúszást választaná.

A megkérdezettek 78 százaléka szerint azért érdemes úszni, mert egészséges, jót tesz a gerincnek és az egész testnek, 48 százalékuk pedig azt gondolja, az úszás legnagyobb értéke az, hogy kitartásra tanít.

A magyar vízi sportolók közül 43 százalékuk Hosszú Katinkát tekinti példaképnek, mintegy 30 százalékuk pedig a férfi vízilabda-válogatottat. Példaképnek tekintik még Gyurta Dánielt, Cseh Lászlót, Kapás Boglárkát, Kenderesi Tamást és Risztov Évát.
 

Ezek is érdekelhetnek