Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Ha az uniós döntéshozatali folyamaton átmegy a friss javaslat, akkor búcsút mondhatunk a barnára pirult kenyérnek, sült krumplinak. A felvetés szerint ugyanis ekképpen csökkentenék a mérgező akrilamid mennyiségét, ami a keményítőtartalmú alapanyagok nagy hőfokon történő sütése közben keletkezik.
Legfeljebb 175 fokon lehetne csak készíteni a krumplikat, a kenyereket: ebben a hőtartományban még nem számottevő az akrilamid-képződés. A kávépörkölésnél pedig még nagyobb gondot okoz, ha ezt az előírást az unió bevezeti, mert ott szinte biztos, hogy nem elegendő a 175 fok. Persze régóta tudott dolgok ezek, de a rákkeltő akrilamid eddig nem verte ki a biztosítékot az élelmiszer-biztonságért aggódók körében. Persze nem árt tudnunk róla, tehát a megégett pirítóst ne kaparjuk le, majd tálaljuk fel, hanem dobjuk ki, mivel egészségtelen.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu