Pici babáknak horgolom

Takács Györgyné (Győr-Ménfőcsanak) levele. Megjelent a Szabad Föld hetilap július 28-i számának Az olvasó oldala rovatában.

Család-otthonOlvasói levél2017. 08. 03. csütörtök2017. 08. 03.
Pici babáknak horgolom

Pár évvel ezelőtt írtam a Szabad Földnek, kézimunkafonalakat kértem. Rengeteg fonalat kaptam a jószívű emberektől az ország minden részéről, amit ezúton is köszönök!

Hasonló kérésem lenne most is, ezúttal egy nagyon jó cél érdekében felajánlottam kétkezi munkámat. Biztosan sokan hallottak róla: kórházak koraszülöttcsecsemő-osztályai boldogan fogadnak a pici babáknak horgolt polipokat, ami segíti a fejlődésüket, a magzatzsinórra „emlékezteti” őket. Boldogan csatlakoznék e nemes célhoz, hiszen nekem is öt unokám van, a horgolt polipok elkészítése nekem örömöt jelentene. Ám az a baj, hogy ezekhez a kis polipokhoz csak 100 százalékos pamutfonalat lehet használni, ami nem olcsó. Tudom, sok jó ember van, az apróságok fejlődéséhez szívesen hozzájárulnak. Egy polip körülbelül egy gombolyagnyi fonalból jön ki. Ha csak egy gombolyaggal is, de aki teheti, hozzájárulhat ehhez az önzetlen ügyhöz. Küldök egy képet, ezek az első darabok, amiket horgoltam, persze minél színesebb fonalakból lenne a legjobb. Kérem az olvasók segítségét, előre megköszönve a babák nevében is!



Takács Györgyné
9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út. 23.
Telefonszám: 06-70/586-7227
 
 

Ezek is érdekelhetnek