Mátyás király legendás hadvezére nem vesztett csatát
origo.hu
Ajánlataink a Vidék Ízéből, a Szabad Föld receptmagazinjából.
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361
KÁPOSZTÁS PASZULY
Hozzávalók: 1 db füstölt csülök, fél kg száraz tarkabab (Szatmárban, Beregben paszuly), 1 kg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, fél liter tej, literenként egy fakanál liszt, pirospaprika, 2 evőkanál zsír, sűrített paradicsom ízlés szerint (Szabolcsban csak paradicsomot használtak, tejet nem).
A paszulyt és a csülköt előző este megmossuk és vízben áztatjuk. Másnap úgy 3 liter vízben lassú tűzön főzzük a paszulyt. Egy másik fazékban puhára főzzük a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi. Külön főzzük a savanyú káposztát is.
A csülköt kivesszük a levéből, amit összeöntünk a megfőtt paszuly levével. A savanyú káposztát is hozzáadjuk, de előbb leve nélkül. Közben, míg összeforr, elkészítjük a rántást. Literenként 1 fakanálnyi lisztet megpirítunk 2 evőkanál zsírban.
Ha szép zsemleszínűre pirult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, benne simára keverjük a tejfölt, felengedjük apránként a tejjel. Majd folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez, és sűrített paradicsommal ízesítjük.
origo.hu
astronet.hu
life.hu
magyarnemzet.hu
szon.hu
nemzetisport.hu
magyarnemzet.hu
nemzetisport.hu
astronet.hu
nemzetisport.hu
origo.hu