Kétszer telnek meg a plázák decemberben

VISSZATÉRŐK. Kétszer telnek meg a plázák decemberben: karácsony előtt megvesszük, karácsony után visszavisszük az ajándékokat.

Család-otthonMunkatársunktól2017. 12. 27. szerda2017. 12. 27.
Kétszer telnek meg a plázák decemberben

Jó azonban, ha tudjuk, a hibátlan terméket nem kell visszavennie a kereskedőnek. Kivétel a szabály alól, ha a terméket katalógus- vagy webáruházban, illetve árubemutatón vásároljuk: ilyenkor szabály szerint a vásárlástól számított 14 napon át jogunkban áll elállni a vásárlástól, vagyis visszakaphatjuk a pénzt, ha nem tetszik, amit kaptunk.

De visszatérve a nem virtuális boltokra: csak azért, mert nem tetszik vagy nem jó a méret, még nem biztos, hogy pénzhez jutunk vagy levásárolhatjuk az ajándék árát. A megengedő feltételes mód annak köszönhető, hogy bár nem kötelesek, az üzletek nagy része mégis visszaveszi az árut. Hogy ezért pénzt kapunk vagy csak levásárolhatjuk a kifizetett árat, üzlete válogatja. Mindezt onnan tudjuk, hogy a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete és a CP Contact 50 hazai üzletláncot kérdezett meg, miként reagálnak a visszavitt termékekre.

A legtöbben egyébként a ruhaneműt váltanák vissza, de többen próbálkoznak barkácstermék vagy parfüm visszavitelével is – ezen esetekben a megkérdezett cégek többsége visszaveszi az árut.
 

Ezek is érdekelhetnek