Mesebeli herceg kerestetik

POLGÁRPUKKASZTÓ húzásokkal teszi próbára alattvalói türelmét a brit Harry herceg: nem elég, hogy egy amerikai színésznőt jegyzett el, de az ara elvált és katolikus is. Többször kavart már botrányt, ha egy kékvérű úr a szívére hallgatott…

Család-otthonPalágyi Edit2017. 12. 20. szerda2017. 12. 20.

Kép: Britain's Prince Harry and his fiancée US actress Meghan Markle pose for a photograph in the Sunken Garden at Kensington Palace in west London on November 27, 2017, following the announcement of their engagement. Britain's Prince Harry will marry his US actress girlfriend Meghan Markle early next year after the couple became engaged earlier this month, Clarence House announced on Monday. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS, Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS

Mesebeli herceg kerestetik
Britain's Prince Harry and his fiancée US actress Meghan Markle pose for a photograph in the Sunken Garden at Kensington Palace in west London on November 27, 2017, following the announcement of their engagement. Britain's Prince Harry will marry his US actress girlfriend Meghan Markle early next year after the couple became engaged earlier this month, Clarence House announced on Monday. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS

Briliáns elmék – többek közt ebben a sorozatban szerepelt az amerikai színésznő, Meghan Markle, de ismertté sokkal inkább az tette, hogy megszerezte magának Harry herceget. Hogy a briliáns elméjével bűvölte el a nála három évvel fiatalabb vőlegényét, vagy inkább a merészen kivágott ruháival, azt nem tudni.

A herceg mindenesetre egy saját tervezésű gyémántgyűrűvel kérte meg a polgári származású, 36 éves színésznő kezét. A lapok sok mindent kiteregettek a brit királyi család leendő tagjáról: korábbi önéletrajza szerint a lovaglás mellett a zsonglőrködésben is ügyes a hölgy, de a sztriptíztánc sincs ellenére. Meghan Markle sosem állította, hogy az ereiben kékvér csörgedezne, sőt az anyai felmenői még rabszolgák voltak. Egy amerikai családfakutató azonban tudni véli: a nő ír-holland származású apja révén egyenes ági leszármazottja egy XIV. századi angol uralkodónak.

A gyémántgyűrűt villantó menyasszony máris szerzett irigyeket, a féltestvére például „társadalmi hegymászónak” nevezte, mivel mindig felfelé kapaszkodott a ranglétrán. Ám olyanok is akadnak, akik szánják amiatt, hogy – bár Meghan már kislányként kardoskodott a női egyenjogúság mellett – le kell mondania a nevéről és a karrierjéről. A színésznő megszokta a rivaldafényt: amerikai tévéshow-ban szerepelt, internetes oldalt működtetett – ám mindezzel fel kell hagynia, mert nem fér össze a brit királyi családban uralkodó hagyományos feleségképpel. Azért léteznek tradíciók, amelyekre fittyet hány az ifjú pár. A „kőbe vésett” szabály szerint a jegyesek nem tölthetnék együtt a karácsonyt, így Vilmos brit királyi herceg párja, Katalin is csak azután ünnepelhetett II. Erzsébet társaságában, miután egybekeltek.

Harry és menyasszonya viszont már most az együttélésre szavaz, és az esküvőt is csak azért tűzték ki jövő tavaszra, hogy azon Harry nagyapja, a 96 éves Fülöp herceg egészségesen vehessen részt.

„Ennyi volt, lányok, elkelt. Keressetek másik királyságot, ahol még vannak egyedülálló hercegek” – ezzel a jó tanáccsal reklámozta magát a minap az egyik légitársaság. Hogy hány szingli szállt fejvesztve repülőre, arról nem szólnak a hírek. Annál meglepőbb, hogy e szlogent később szexistának bélyegezték. Ezek szerint már divatjamúlt dolog a mesebeli hercegről álmodozni?
 

Ezek is érdekelhetnek