Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Már megkezdődött az egyik legkritikusabb időszak: a karácsonyi és a szilveszteri vásárlási őrületet számos lelketlen kereskedő arra használja, hogy gyenge minőségű, hamisított termékeket sózzon rá a vevőkre. Ezt elkerülendő, a hatóságok évről évre összehangolt akciókkal végzik az ellenőrzéseket.
Kép: Élelmiszerbiztonsági ellenörzés a Fehérvári úti piacon vásárcsarnok piac zöldség hentes hús 2013.03.28. fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter
December első napjától ismét megindultak a razziák, s a hónap végéig tartanak. A fő koordinátor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a kereskedők piacokon, vásárokban, kisebb-nagyobb üzletekben bárhol számíthatnak vizitekre. A szakemberek elsősorban az élelmiszerekre összpontosítanak, de jó tudni, hogy más árucikkeket is szemügyre vesznek. Főként a húsok és húskészítmények, az édesipari termékek előállítását és forgalmazását, továbbá a halak értékesítését, sőt az allergéntartalmat is vizsgálják. Emellett a borok és a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök származásának és nyomon követhetőségének ellenőrzése sem marad el.
A húsvétkor, a nyaralási szezonban és karácsonykor végzett rendszeres ellenőrzések meghozzák a hasznukat. A több évtizedre visszatekintő hatósági fellépésnek is hála, egyre kevesebb a feltűnően durva csalás, hamisítás. Ugyanakkor minden évben több tonna bizonytalan eredetű, lejárt szavatosságú, sőt életveszélyesnek minősülő termék akad fenn a rostán.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu