Az UEFA döntött, s ezzel alaposan kibabrált a magyar válogatottal
magyarnemzet.hu
Ajánlatunk a Vidék Ízéből, a Szabad Föld hetilap receptmagazinjából.
Kép: sajtos bridzskeksz fotó:Sárközy György 2013.10.29.
Hozzávalók: - 25 dkg liszt - 1 teáskanál só - 10 dkg jéghideg vaj - 10 dkg reszelt parmezán - 20 dkg reszelt trappista - 1 tojássárgája - 2-3 evőkanál jéghideg víz (ha kell)
A tetejére: - felvert tojás - mák, szezámmag, köménymag
Deszkára borítjuk a lisztet, ráreszeljük a jéghideg vajat. Hozzáadjuk a reszelt sajtokat meg a tojássárgáját, odakészítünk egy pohárban kevés jéghideg vizet. Kézzel gyorsan összegyúrjuk a tésztát, ha nem akar összeállni, adunk hozzá kis vizet. Minél gyorsabbak vagyunk, annál omlósabb lesz a végeredmény.
Nem kell teljesen homogénnek lennie, nyugodtan maradhatnak benne vajdarabkák. Cipót formálunk belőle, a hűtőbe rakjuk legalább félórára. Utána vékonyra kinyújtjuk, valamilyen formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis kekszeket.
A tetejüket lekenjük felvert tojással, megszórjuk valamilyen maggal. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt pirosra sütjük.
magyarnemzet.hu
mindmegette.hu
origo.hu
hirtv.hu
teol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
duol.hu
nemzetisport.hu
magyarnemzet.hu
origo.hu