Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap január 28-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2018. 01. 27. szombat2018. 01. 27.
Segítsünk egymáson

Zoltai Gyula a 3926 Taktabáj, Béke út 30. címről írt (telefonszáma 06-70/554-3433):
„Hosszú-hosszú évek óta vagyok a Szabad Föld előfizetője, a Segítsünk egymáson rovatban megjelent kérések nyomán sok emberen, családon segítettem, amíg tudtam. Most azonban én kérem olvasótársaim segítségét, mert olyan helyzetbe kerültem, hogy szó szerint nyomorgok. Elvált, egyedül élő emberként mélyszegénységben, a létminimum alatt tengődöm. Az albérletben fizetem a rezsiköltségek felét, ezenkívül még havi 25 ezer forintot csekken, két fiam után 20 ezer forint a gyermektartási díjam, sokba kerülnek a receptjeim is (a közgyógyellátásomat 12 éve megszüntették). A komfort nélküli kis vályogházban, ahol a főbérlőmmel élek, nincs víz, fürdőszoba, gáz, néha már ott tartok, hogy a fagyhalál vagy az éhenhalás következik. Nagy segítség volna, ha kaphatnék tartós élelmiszert, tűzifát vagy a megvásárlásához anyagi támogatást.”

Segítségre szorulok jeligére:
„Nyolcvankét éves, gyermektelen, középfokú végzettségű nő vagyok, egy Fejér megyei községben, saját házamban élek. Baleset miatt mozgásproblémákkal küszködöm. Olyan nyugdíjas – de viszonylag még fiatal – házaspárt vagy egyedülálló férfit keresek, akinek valamilyen okból nincs saját otthona, de rendelkezik némi jövedelemmel és autóval. Fontos, hogy segíteni tudjon, ha az orvosi rendelőbe vagy a kórházba kell mennem. Magamat itthon ellátom, de bizonyos munkákban és az ügyintézéseimben segítségre szorulok. Anyagi támogatást nem kérek. Csak tisztességes, becsületes, jóindulatú, káros szenvedélyektől mentes, komoly emberek keressenek – lehetőleg a környékről. A segítségért öröklési lehetőségként az otthonomat ajánlom – megfelelő szerződéssel.”

Irénke a Jászságból jeligére:
„Hetvenöt éves, beteges asszonyként egyedül élek egy jászsági kisvárosban, 28 négyzetméteres önkormányzati lakásban. Szeretnék elmenni innen egy olyan családhoz, amely a nyugdíjamért befogadna és eltartana életem végéig. Van egy kis bútorom, szeretném, ha ezt meg a két cicámat vihetném magammal. Addig is, amíg ez sikerül, keresek olyan hölgyet, aki segítségemre lenne a takarításban és a ház körüli munkákban.”

Ezek is érdekelhetnek