Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap január 19-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2018. 01. 20. szombat2018. 01. 20.
Segítsünk egymáson


Jóni Brigitta, az alábbi levél feladója a 06-20/979-9558-as telefonszámon hívható: „Három gyermekem van, súlyos gondok között élünk. Sokszor éhezünk, a lányom tartós beteg. A nyáron eljártam dolgozni, de most nem tudok, mert nincs munka. Nagyon köszönjük, ha valaki tartós élelmiszerrel vagy bármilyen módon tud nekünk segíteni.”

Hegedűs Jánosné a 4557 Besenyőd, Kossuth út 25/B címről küldte levelét: „Egyedül nevelem a négy gyermekemet, és sokat nélkülözünk. Tüzelőre sem jut, és gyakran éhezünk. Nagy segítség volna, ha kaphatnánk élelmiszercsomagot vagy tűzifát.”

Csorba Henrietta a 4557 Besenyőd, Kossuth u. 63. címről küldött levelet: „Hat gyermekem van, sajnos az édesapjuk elhagyott, az én édesapám és édesanyám pedig meghalt, 36 éves vagyok és senkim sincs. Albérletben élünk, a gyerekek mellett dolgozni menni nem tudok, a családi pótlékból fizetem nagy nehezen a 40 ezer forintos lakbért és a rezsit. A gyermekeim éheznek és fáznak, mert élelemre és tüzelőre már szinte semmi pénzem nem marad. Ezért kérek segítséget, és hálával fogadok élelmiszert, ruhát, cipőt, pénzt, bármit – előre is köszönöm.
Cipőméreteink: 18 éves fiamé (aki sajnos testi és szellemi fogyatékos) 40-es, 13 éves lányomé 37-38-as, 8 éves fiamé 35-36-os, 6 éves lányomé 32-34-es, 4 éves lányomé 30-32-es, 2 éves kislányomé 26-28-as, az enyém 39-es.”

Galambos Péter levele a [email protected] e-mail címről érkezett: „Kisgyermekes családként szívesen segítenénk egy rászoruló családon élelmiszerrel és ruhaneművel 3-4 éves kisfiú és 5-6 éves kislány részére. Várjuk jelentkezésüket, nevüket és címüket.”

Hulló levelek jeligére: „Hetvennégy éves, gondozásra szoruló férfi vagyok. Szeretnék olyan családhoz (gondozóhoz) kerülni Gyöngyösön vagy Jászárokszálláson, ahol több gondozottat látnak el. Eltartási szerződéssel életem végéig szeretnék nyugalmat találni.”

Türgyei Mária a 8676 Karád, Kinizsi út 19. címről írt:
„Szerető gazdit keresek a múlt év szeptemberében világra jött két lánycicámnak. Nagyon kedves, ragaszkodó kis állatok. Tapasztalatból tudom, hogy az egyedülálló ember számára milyen jó társaság a cica. Nekem azonban már öt van, és többről sajnos nem tudok gondoskodni.
 

Ezek is érdekelhetnek