Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap január 12-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2018. 01. 14. vasárnap2018. 01. 14.
Segítsünk egymáson

Tóth Attila a 4252 Hajdúhadház, Vénkert u. 52. címről kér segítséget (hívható a 06-30/875-6118-as telefonszámon, e-mail címe [email protected]):
„A hajdúhadházi Élő Víz Gyülekezet pásztoraként ezúton is köszönöm a Szabad Föld Szerkesztőségének segítségét – az élelmiszert és a ruhát –, amit gyülekezetünk legszegényebb családjai számára karácsonyra kaptunk. Most építjük gyülekezeti termünket, a tetőlemezek megvásárlásához még hiányzik 120 ezer forint. Gyülekezetünk tagjai szegény emberként is minden tőlük telhetőt megtesznek, de ezt a pénzt már nem tudjuk előteremteni. Ezért kérek segítséget a tetőlemezek megvásárlásához a Szabad Föld olvasóitól.”

Rác József a 2898 Kocs, Dadi út 32. címről írt (telefonszáma 06-70/396-6243):
„Súlyosan mozgáskorlátozott, 78 éves ember vagyok, túl a tizenötödik műtéten. Az élettársam szeptember végén combnyaktörést szenvedett, orvosi kezelés alatt áll. Egy régi parasztházban lakunk, amelynek nincs alapja, ezért életveszélyessé vált. A biztosítást megszüntették, a tetőszerkezet teljesen tönkrement, több helyen beázik. Októberben – nem sokkal az élettársam balesete után – hivatalos levelet kaptam a katasztrófavédelemtől, melyben felszólítanak, hogy mivel életveszélyes a ház, hagyjuk el. De nekünk nincs hová mennünk, és a beteg élettársammal a műtét után nem lakhatunk az utcán. Jó lenne, ha legalább a tetőt meg tudnám javíttatni, de pénzem nincs és hitelt nem kapok, ahogyan más segítséget sem. Ezért kérem olvasótársaimat, hogy segítsenek, mielőtt valóban ránk omlik a ház.”
 

Ezek is érdekelhetnek