Töltse velünk!

Ajánlatunk a Vidék Ízéből, a Szabad Föld hetilap receptmagazinjából.

Család-otthonVidék íze2018. 01. 25. csütörtök2018. 01. 25.
Töltse velünk!

Brokkolis töltött burgonya
Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya - 1 kisebb brokkoli - 15 dkg márványsajt - 1 bébirépakonzerv (200 g) - 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj - 3 tojás - 2 dl tejszín - 1 marék reszelt trappista - 1 késhegynyi szódabikarbóna - szerecsendió - só - bors
Meghámozzuk a krumplit, félbevágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. Ha kicsit kihűlt, éles késsel kiszedjük a közepét, felaprítjuk. Közben sós, szódabikarbónás vizet forralunk, és pár perc alatt roppanósra főzzük benne a brokkolit. A vajon egy picit megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a leszűrt bébirépát, brokkolit és az összevágott, kivájt krumplirészeket.
Összeforgatjuk. Rámorzsoljuk a sajtot, sózzuk és borsozzuk. Kizsírozott tepsibe rakjuk a fél burgonyákat, megtöltjük a zöldséges töltelékkel. Összekeverjük a tejszínt a három felvert tojással, sózzuk, borsozzuk, reszelünk hozzá egy kis szerecsendiót. Ráöntjük a megtöltött krumplira, és 180 fokos sütőben összesütjük.


Sonkás rizzsel töltött
hagyma

Hozzávalók:
- 8 közepes vöröshagyma - 15-20 dkg főtt rizs - 10 dkg sonka - 3-4 tojás
- kevés zsiradék - só - bors - 1 babérlevél - 1 csokor petrezselyem zöldje
A hagymákat meghámozzuk, majd egészbenmegfőzzük sós, babérleveles vízben. Utána a vízből kivéve lehűtjük, és levágjuk a kalapjukat.Csinálunk nekik talpat is, majd a közepüket úgy szedjük ki, hogy csak kétlevélnyiréteg maradjon meg a hagymából. A kivett részt felaprítjuk, összekeverjük a felkockázott sonkával, és kis zsiradékon megpirítjuk.Egy tálba ütjük a tojásokat, sóval és borssal felverjük, ráöntjük a sonkás hagymára, és hozzáadjuk a rizst is. Lágyra sütjük. Belekeverjük a felvágott petrezselyem zöldjét. Betöltjük a hagymákba. Kizsírozott tepsibe rakjuk, és forró sütőben megsütjük.
 

Ezek is érdekelhetnek