Segítsünk egymáson

A Szabad Föld hetilap február 9-i számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent olvasói üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2018. 02. 10. szombat2018. 02. 10.
Segítsünk egymáson

A 06-30/780-5418-as telefonszámon lehet felhívni a következő levél feladóját:
„Édesapámtól örökölt, Csongrád megye északi részén lévő tanyámra keresek megbízható férfiembert vagy házaspárt, aki ért a jószágokhoz és vállalná a tanya és környezete rendben tartását is lakhatásért és az ott megtermelhető élelemért cserébe. A tanyához hat hektár föld tartozik, gazdálkodhat rajta. Én Budapesten lakom, és kérem, hogy csak komoly szándékkal hívjanak – olyanok, akik tudják, mi a tanya. Mert amire embert keresek, az nem gyerekjáték. A részleteket megbeszéljük.”


A 06-20/581-1368-as telefonszámon hívható az alábbi levél küldője:
„A lányomnak szeretnék segíteni, aki nagy bajban van. Négy éve már, hogy külön él a férjétől, és egyedül neveli a 11 éves kislányát. A férjétől gyermektartást sem kap, sokat nélkülöznek, sajnos én is nagyon keveset tudok segíteni nekik. Albérletben laknak, mert az én lakásom olyan pici, hogy itt nem férünk el hárman. A lányomnak kereskedelmi és vendéglátó-ipari végzettsége van, gyakorlattal, de ruhaipari képesítést is szerzett.
A kisunokám nagyon értelmes és tehetséges, jól tanul, jó magatartású kislány. Kérem, ha volna olyan vállalkozó, aki a lányomnak munkát tudna adni, lakhatással – lehetőleg olyan helyen, ahol közel van az iskola –, legyen szíves felhívni. A legjobb lenne Budapesten, de bárhová elmenne. Minél távolabb a férjétől, aki olyan gonoszul bánt vele. S a városban, ahol él, most is ki van téve a volt vejem és családja zaklatásainak.”

Ezek is érdekelhetnek