A tetőablakok belső redőnyeinek elérhető opciói

A tetőtér van, akinek a padlást, megint másnak a lakteret jelenti. Aki beépíttette a rendelkezésre álló területet, annak egy szinttel bővülhetett az otthona, sokan azonban a padlást érintetlenül hagyták, és leginkább tárolóként használják. Függetlenül attól, hogy melyik lehetőségről beszélünk, ami egyformán lényeges, az az optimális árnyékolás biztosítása. Na, de milyen is ez a gyakorlatban?

Család-otthonPR cikk2022. 03. 29. kedd2022. 03. 29.
A tetőablakok belső redőnyeinek elérhető opciói

Minden a szigetelésnél kezdődik

Még mielőtt konkrétan rátérnénk az árnyékolókra, egy pillanatra álljunk meg. Ugyanis bár úgy tűnhet, a rolók, redőnyök világa jelenthet megoldást a forróságra, és a napfény elleni védelemre, ez csak félig-meddig igaz. Az persze kétségtelen tény, hogy az árnyékolók bevetése több, mint kifizetődő ötlet. Viszont, ha a szigetelés nincs rendben, akkor az tovább nehezítheti, bonyolíthatja a helyzetet. Amikor a tető és a padló egyaránt átereszti a levegőt, egyúttal szabad áramlást biztosít a hőmérsékletnek, akkor a tikkasztó hőség nyáron, és a zimankót hozó didergés télen garantálható. Ez a fajta változékonyság egyetlen esetben sem tekinthető ideálisnak. Mindegy, hogy bentlakásról vagy raktározásról van szó.

Tehát ha a szigetelés jelenleg gyengélkedik, vagy esetleg egy az egyben hiányzik – régi típusú házaknál nem ritka ez a probléma –, akkor ezen a téren érdemes legelőször cselekvést támogató lépéseket tenni. Rengeteg energia takarítható meg azzal, ha a szigetelőréteg megfelelő vastagságú és minőségű. Ha ez megvan, akkor természetesen jöhet a közvetlen védekezés a napfény sugaraival szemben. Többféle árnyékoló is alkalmas erre a célra. Az elektromos variációk a legmodernebbek, hiszen távirányítóval irányíthatóak, sőt. Az okos technológiával felszerelt modellek akár mobiltelefonról is vezérelhetőek. Természetesen régebbi alternatívák is elérhetőek, amiket joggal nevezhetünk hagyományos megoldásoknak.

Mekkora anyagi áldozattal jár a roló beszereltetése?

A padlás árnyékolók alkalmazása több tényezős feladat, aminek a végrehajtását, teljesítését érdemes szakemberre bízni. Nagyjából az első pillanattól kezdve. Hiszen már a kiválasztás szakaszában sem mindegy, hogy mik azok a tulajdonságok, amik végül sokat nyomnak a latba. Túl az esztétikusságon teljesen jogosan a praktikum garantálása a legfontosabb. Az árnyékolástechnikával foglalkozó szakértők terepszemle és helyszíni felmérés után pontos árkalkulációval és természetesen tervezéssel szolgálhatnak. Ilyen módon a költségek előre láthatóak, miközben plusz díjtételektől nem kell tartani.

A beszerzés nagysága attól is függ, hogy hány darab ablakról, azaz redőnyről van szó, és nyilván a típus kiválasztása is jelentős részlet. Viszont a jó hír az az, ha a döntés minőségi jellemvonásokra alapul, márpedig ez csak természetes, akkor a hosszú távú helytállás és a rövid távú megtérülés együttesen borítékolható. Vagyis a minden tekintetben ideális árnyékolás az első perctől kezdve behozza az árát, hála az elégedettségnek, ami ilyen feltételek mellett nem szenvedhet csorbát. Ráadásul az optimális körülmények a hosszú távú eredményességet is támogatják.

Ezek is érdekelhetnek