Gyógyító rezgések

A hangok harmonizáló, egészséget támogató eredményét évezredek óta ismerik és alkalmazzák. A modern kori fizikai kutatások is alátámasztják a hang-, rezgés-, zeneterápia jótékony hatását. Tőzsér Beáta hitelesen képviseli a hangmasszázs és hangfürdő harmonizáló és gyógyító erejét, sőt tapasztalatai és tanulmányai alapján továbbgondolta a módszert, s létrehozta a komplex CranioTisztaHangokkal technikát.

Család-otthonPuskás Kati2023. 03. 21. kedd2023. 03. 21.
Gyógyító rezgések

Napjainkban már a kvantummechanika, az elemi részecskék fizikájának kutatói is elismerik, hogy a modern természettudományok és a távol-keleti tanítások kö­­zött számos analógia áll fenn. Az emberi elektromágneses energiamező műszerekkel mérhető, sőt fényképfelvételek is készíthetők róla. Környezetünk rezgéshullámai ha­­tás­­­­sal vannak energiamezőnkre, vi­­talitásunkra, egészségünkre, azaz védelmezhetik, javíthatják, de akár rombolhatják is testi, lelki, szellemi jóllétünket.

– Hálás vagyok, hogy közvetíthetem a hangok és rezgések csodálatos relaxáló és gyógyító erejét az egyéni hangmasszázskezelések és a csoportos hangfürdők alkalmazásával egyaránt. Számomra kiemelten fontos, hogy a gyerekeknél is kezdjük el tudatosan használni a természetes gyógymódokat, ne terheljük feleslegesen a szervezetüket – mondja Beáta, aki módszereivel az UTE sportolóit is segíti a mentális felkészülésben.

Mit jelent a hangterápia, és mi mindenben segíthet?

– A hangtálak használata a legkisebb feszültség oldásától a fájdalom célzott enyhítésén át a depresszió, a különböző idegkimerültségek kezelésében is segítséget nyújthat. A speciális fémötvözetből készült tálak rezgéseiben történő „fürdőzés” nagyszerű módja annak, hogy pihenjünk és helyreállítsuk kibillent testi-lelki egyensúlyunkat. A módszer „atyja”, Peter Hess német fizikus úgy fogalmaz: „A hangtálak hangja megérinti a legbensőnket, megrezegteti a lelkünket. A hang oldja a feszültségeket, mobilizálja az öngyógyító erőket, és alkotó ener­giákat szabadít fel.”

A tálak nemcsak hangokat, hanem rezgéseket is közvetítenek. Kép forrása: angyalkez.hu

A hangtálkezelés – a hangmasszázs – egész szervezetünkre fizikai hatást gyakorol, hiszen a tálak nemcsak hangokat, hanem rezgéseket is közvetítenek. Amikor követ dobunk a tóba, az hullámokat kelt, melyek végigfodrozódnak a víztükrön. Hasonló történik bennünk is a hangfürdő alatt, mivel testünk mintegy háromnegyede vízből áll, szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A rezgések eljutnak minden egyes sejthez, oldják az energetikai blokkokat, ráhangolják energiahullámainkat, hogy újra a legmegfelelőbb frekvencián rezegjenek – avat be a módszer rejtelmeibe Beáta, majd a kezelés menetéről és hatásáról is mesél.

Legnagyobb a világon

A Guinness-rekordok könyvébe is bekerült a cserháti kis falu, Garáb buddhista szentélyében található Samsara elnevezésű óriás hangtál, amely jelenleg a világon a legnagyobb. A 2018-ban Innsbruckban készült, több mint 2,5 tonnás hangtál méltán került a rekordok könyvébe. Eredeti nepáli „hangtálrecept“ alapján készítették, sőt egy másik hangtálat is beolvasztottak a kiöntésekor. Méretezésénél az aranymetszés szabályai érvényesültek, az átmérője 233 cm (a Fibonacci-számok alapján), és hétféle fémet: aranyat, ezüstöt, ólmot, ónt, vasat, rezet és higanyt tartalmaz. A mérete lehetővé teszi, hogy a kezelések alkalmával az emberek a belsejében is tartózkodhassanak, engedve, hogy mély hangjai és mindent átható rezgései a sejtek legbelsejébe is eljussanak.   Óriás hangtál. Kép forrása: facebook.com grabensia

– Egy-egy kezelés körülbelül egy-másfél órát vesz igénybe, amit beszélgetés előz meg. A hangmasszázs kényelmes ruhában, a földön kialakított fekhelyen vagy masszázságyon hason, majd hanyatt fekve történik. Egy meghatározott menetet követve, a test egyes pontjaira különböző méretű tálakat helyezek, melyeket gyengéd ütésekkel rezgésbe hozok. A rezgéseket a pá­ciensek azonnal érzékelik, a folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazulnak, beszámolóik szerint boldogságérzet árad szét bennük. A gyerekek különösen nyitottak a hangokra, a rezgésekre, így ez a technika segíti a motorikus fejlődést, a mozgásterápiával együtt a mozgáskoordinációt, csökkenti a meglévő mozgásszervi zavarokat, a beszéd-, írás- és olvasási problémákat. Szintén jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre, és elősegíti az összpontosítást.

Menetközben született meg a technika, amit a leghatékonyabban alkalmazok – mondja az önmagát folyamatosan továbbképző segítő. – A hangtálkezelést ötvöztem a craniosacralis technikával, amely a koponyacsontok mikro­moz­gá­sai­nak manuális korrigálásán alapuló eljárás. A módszerem olyan összetett manuális és hangtálakkal összehangolt kezelés, amely segít megszabadulni a testben és lélekben eltárolt traumák káros energiáitól.

A hangterápia hatásai: - stressz okozta feszült állapotok oldódása; légzés javulása, elmélyülése ;immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása ; energiablokkok oldódása ; nyak-, váll-, hát-, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése – fejfájás, alvászavarok elmúlása; emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása; keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása; tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása;viselkedés harmonizálása.

 

Ezek is érdekelhetnek