Hogyan lesz olcsóbb és könnyebb a lakásfelújítás?

Hirdetés – Egy otthon átalakítása és annak felújítása egy viszonylag nagyobb beruházást igényel a család számára. Fontos azonban, hogy időről időre megtegyük, hiszen csak így óvhatjuk meg annak épségét és tarthatjuk a maximális komfortot. Ahhoz, hogy a lakás élhető és praktikus legyen, fontos, hogy időközönként elvégezzük azokat a bizonyos munkálatokat. Lássuk, hogyan lehet mindez olcsóbb és könnyebb!

Család-otthon2021. 11. 15. hétfő2021. 11. 15.
Hogyan lesz olcsóbb és könnyebb a lakásfelújítás?

Mennyibe kerül egy lakásfelújítás?

Az, hogy végül mennyibe is fog nekünk mindez fájni, számos tényező függvénye. Érdemes tehát már a tervezési fázisban alaposan körbejárni a témát, hogy mi és mennyibe kerül jelenleg a piacon. A jól megfontolt döntésekkel ugyanis rengeteget lehet spórolni. Gondoljunk csak bele, hogy például egy parketta négyzetméter árának 1000 Forintos különbsége az egész házban milyen összeget jelenthet. Látjuk a különbséget? Nem véletlen, hogy egy-egy hibás döntés akár több tíz-, esetekben százezer forintba kerülhet a család számára.

Fontos megjegyezni azt is, hogy sose az ár alapján döntsünk, hiszen az egyes anyagok minősége között hatalmas különbségek lehetnek. Egy rosszul rendelt csempe sokkal többe kerülhet később, mintha azonnal egy prémium változatot vásárlunk meg és az kerül fel a falakra. Hosszabb távra tehát mindenképpen kiváló minőségű építőanyagok vásárlása az előnyösebb, így nem árt megbízható gyártó termékét választani.

Milyen szakembert válasszunk?

A budapesti lakásfelújítás esetén is fontos, hogy ne az első szakmabelit bízzuk meg a munkával. Vidéken még talán egyszerűbben találunk megfelelő szakembert, ám a fővárosban sokszor nehezebb dolgunk van. Itt ugyanis jóval nagyobb a várakozási idő és sokan azonnal szeretnének letudni egy-egy feladatot. Aki minőségi szolgáltatást nyújt, ott nem elég, hogy többe is fog kerülni az adott személy munkája, hanem esetekben még több hónapot is kell rá várni. Ha végre megérkezett az a személy, akiben megbízunk, akkor sem érdemes magára hagyni. Esetekben nem árt egy kicsit tisztába kerülni az egyes folyamatokkal, hogy tudjuk azokat ellenőrizni. Pár szakmai cikk elolvasásával máris sokat tehetünk azért, hogy az esetleges hibákat elkerüljük. Persze nem kell érteni a vízvezetékszereléshez, de legalább tudjuk, hogy merre mennek el a csövek a falban.

Számoljunk folyamatosan!

Amennyiben listát vezetünk arról, hogy az egyes munkálatok és segédanyagok mennyibe kerültek nekünk, akkor már nem érhet bennünket nagy csalódás. Egy megközelítőleges összeget már az elején meg tudunk határozni, ami persze idővel változni fog, de legalább nem kell hatalmas hitelbe verekednünk magunkat. Vannak esetek, amikor saját magunk is segíteni tudjuk a felújítást, hiszen egyes dolgokat mi is el tudunk végezni. Ilyenkor pedig ne kezdjünk el spórolni a szerszámokon, mert a végén megint többe fog kerülni, mint kellene.

Összegezve

Budapesti lakásfelújításban gondolkodsz? Kíváncsi voltál, hogyan és miként lehet olcsóbban kihozni a munkálatokat? Akkor bízunk benne, hogy ez a cikk a segítségedre volt, ahol megemlítettük a fontosságát a megfelelő szakember kiválasztásának és a költségvetési terv készítésének.

 

Ezek is érdekelhetnek