Sid a hobbiját választotta

Ősszel jelenik meg Sid bemutatkozó albuma, melyet nagyszabású országos turné keretében népszerűsítenek. Az énekes első dalát már játsszák a rádiók, a televíziók, s a Nap felé című számot hallgatva örömmel állapíthatjuk meg, hogy igényes, színvonalas produkció született.- Hogyan határoznád meg dalaid stílusát?- A rockzene hajnalán még a rock- és a tánczene teljesen elkülönültek egymástól, ma pedig szerintem egy homogén popzenei mix jellemzi a könnyűzenei életet. Ettől függetlenül a zeném a modern rock kategóriába tartozik.

Családi körPethes József2004. 07. 23. péntek2004. 07. 23.
Sid a hobbiját választotta

Ezt a stílust képviseli például a U2 is, amely a legjobban hatott rám.- Miért pont ezt a stílust választottad? Talán üzleti megfontolásból?- Abszolút nem az üzleti siker vezérelt. Ha ezt a szempontot vettem volna figyelembe, akkor egészen másfajta zenét játszanék. Az én zeném inkább a misszió kategóriába tartozik, mint az üzletibe. Ezt a zenét szeretem, nem is lennék hajlandó mást csinálni. Úgy érzem, nem lennék hiteles, ha nem a saját számaimat, a saját gondolataimat adnám elő. Ennek ellenére bízom abban, hogy szakmai és üzleti sikereim is lesznek, viszont ahhoz rengeteg energia, pénz és idő kell.- A szövegeket is te írod?- A zenét teljesen magam szerzem, a szövegekbe besegít egy nagyon kedves barátom, Brick.- Ha már a művészneveknél tartunk, elárulnád, hogy hívnak?- Nem titok, Zsidek Péter vagyok, a Sid a vezetéknevem része.- Miért éppen most, majdnem harmincévesen adod ki első albumodat?

{p} - Most jött el az ideje, hogy bemutatkozzam, és olyan anyaggal álljak elő, amihez a nevemet adhatom. Egyébként már régóta zenélek, csak eddig nem voltam annyira érett, hogy az általam megjelölt színvonalat képviseljem. Különben nem zenésznek készültem, eddig az üzleti életben dolgoztam. Egy idő után viszont a hobbim felerősödött bennem, és három éve úgy döntöttem, azt választom. A zenét nem hobbi szinten akarom művelni, hanem hosszú távon, komoly üzleti vállalkozásként, bár hangsúlyozom, nem ez vezérelt döntésemben.- Milyen életérzést sugallnak dalaid?- Egyik részük a szerelemmel, a párkapcsolatok során felmerülő problémákkal foglalkozik. A többi pedig arról szól, hogy eltervezünk egy szebb, boldogabb jövőt, aztán köréje gátakat építünk, és egyre homályosabbá válnak az álmok, amikben egykor hittünk. Céljainkat csak úgy tudjuk megvalósítani, ha előre megyünk, változtatunk és éljük az életünket.- Azt akarod mondani, hogy mi magunk irányítjuk a sorsunkat?- Ebben nagyon hiszek. Olyan életet élek, amellyel szeretném bebizonyítani, hogy mindenki lehet a saját szerencséjének kovácsa.- Szerinted ma van kereslet az ilyen színvonalas, igényes rockzene iránt?- Húsz-harminc évvel ezelőtt a magyar közízlés teljesen európai színvonalú volt, ma pedig a média által irányított közízlésről beszélhetünk. Ez azt is jelenti, hogy a médiából kisöpörték az igényes zenét, s helyette behozták az igénytelent. De szerintem nincs semmi veszve, a közönség aktiválható, fogékonnyá tehető az igényes zenére is. Ahhoz persze, hogy az el is jusson hozzá, hatalmas erőfeszítésekre van szükség.