Fogadj örökbe!

Amikor tavaly nyáron megszületett várva várt első unokám, Bence, nem sejthettem, hogy hamarosan kétszeres nagymama leszek. A második kisfiút a családba az egész világot megrázó szökőár tragédiája sodorta. Amint a Baptista Szeretetszolgálat a cunami áldozatainak megsegítésére meghirdette Fogadj örökbe! programját, a lányom magában eldöntötte, jelentkezik támogató szülőnek.

Családi körLovass Ildikó2005. 06. 24. péntek2005. 06. 24.
Fogadj örökbe!

Havi háromezer forint nélkülözhető összeg egy kereső embernek, ám a délkelet-ázsiai térségben fedél, ennivaló és víz nélkül szenvedő árváknak talán az életet jelenti. Nem gondolt a Példabeszédek könyvére, hogy "nem fog szűkölködni az, aki ad a szegénynek", csupán a szívére hallgatott. Így a fiam után a lányom is nagymamává tett.
Egy kedves hírlevélből megtudtuk, hogy családunk új tagját Samilage Sandaruwannak hívják. A hétéves kisfiú szomorú szemmel néz a fényképen. Srí Lankán, a pitakotte-i Vajna Sri Gyermekotthonban él.
A szeretetszolgálat több ázsiai és afrikai országban is működtet hasonló programokat. A pusztító szökőárban mintegy ötezer gyerek vesztette el mindkét szülőjét - a magyar felhívásra 12 ezren jelentkeztek. Így egy-egy árvára több támogató, egyszersmind magasabb színvonalú ellátás jut.

Több barát, hosszabb élet
Egy ausztrál vizsgálat során 1500 hetven éven felüli ember viszonyait követték nyomon tíz éven keresztül, s megállapították: a családnál is jótékonyabban hat az emberek várható élettartamára a barátokból álló közösség. Akiknek ugyanis szoros baráti társaságuk volt, jobb egészségi állapotnak örvendtek, és tovább éltek.

Ezek is érdekelhetnek