A Vidék Íze

Kifőztünk valamit. Önöknek, magunknak. Egy receptújságot. A Vidék Ízét. Nem titkolt szándékunk, hogy ízletes, gusztusos ételeinkkel elcsábítsuk - stílusosan szólva: magunkhoz édesgessük - olvasóinkat. Engedelmükkel bemutatkozunk.

Családi kör2005. 09. 23. péntek2005. 09. 23.
A Vidék Íze

Hazánkban az emberek nyolcvan százaléka túlsúlyos, fele pedig elhízott. A megdöbbentő számok ismeretében a fitneszedző Schobert Norbert hónapról hónapra jó tanácsokkal látja el a fogyókúrázókat - és persze az egészséges táplálkozás híveit - Diéta rovatunkban. Egy telefonos közvélemény-kutatás szerint hazánkban egymillió ember ismeri és alkalmazza update módszerét. Ezt a tényt erősíti az is, hogy a Szabad Föld júliusi diétás felhívására jelentkező olvasóink háromnegyede Norbi vezérelvei szerint szabadul a fölös kilóktól.
Aki A Vidék Ízét választva velünk tart, búcsút mond a finomított cukornak és a finomlisztnek. Hihetetlennek tűnik, de Norbi nem tiltja a jóízű magyaros ételeket, sőt, akár a sült sertéscsülök és a székely káposzta is szerepelhet az étlapon. Súlycsökkentő programjának lényege, hogy az élelmiszereket három csoportba osztja. Az update 1-esbe azok tartoznak, amelyek reggel hat óra és este tíz között fogyaszthatók - ezek közül az alábbiakban a tepsis csirkére invitáljuk önöket.
Tudják önök, hogyan rotyogtatják az igazi falusi szilvalekvárt, ami évekig sem romlik meg, pedig sem cukrot, sem tartósítószert nem tartalmaz? Befőző rovatunkban a noszvaji diófa árnyékában régi recepteket osztott meg velünk a két Ida néni. Még néhány hétig befőttesüvegekbe zárhatjuk a napérlelte gyümölcsök aromáját, hogy aztán a borongós napokon birsalmasajt illata lengje be a konyhánkat, keveredve a mocskos tészta zamatával.
Aki képünk alapján megkívánta az egyszerű, fenséges ételt, kóstoljon bele A Vidék Ízébe!

Ezek is érdekelhetnek