4. A lúdlábtorta csábításában

Egyedül nem megy - ez is lehetne a mottója a Szabad Föld fogyókúrás versengésének, amely nemcsak olvasóinkat, hanem kollégáinkat is hadrendbe állította. Háborút még nem nyertünk, de csatákat már igen - jelenthetjük a kilók elleni harc állásáról.

Családi kör2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
4. A lúdlábtorta csábításában

- Annyit koplaltam, hogy megérdemlem ezt a három kiló mínuszt, amit két hét alatt elértem - meséli Baki Katalin ceglédi olvasónk. A középkorú asszony sajnos nehezen szabadul régi rossz szokásaitól, így a reggelit gyakran kihagyja. Hiába buzdítja a férje, a szintén versengő Novinszki István, hogy most egyen, most lehet. A házaspár ugyanis a Norbi Update életmódot választotta, így csak déli tizenkettőig engedhetnék meg maguknak a kalóriában bővelkedő falatokat. Katalin asszony nehezen áll ellen az édességeknek, legutóbb is "elcsábította" a hűtőszekrényében árválkodó lúdlábtorta. István jobban tűri a spártai fegyelmet. Ugyan csak egy-két kilóval lett könnyebb az utóbbi hetekben, ám izmait folyamatosan gyarapítja. A férfi könnyen lemond a vasárnapi csirkecombhoz szokásos köretekről, sőt, párja legnagyobb meglepetésére, gyakran beéri egy tál nyers paradicsomból és uborkából álló vacsorával.
- Grillezett pulyka volt a menü salátával - újságolja a Lőrinciben élő, 25 éves Molnár Gitta, akit épp a vasárnapi ebéd után faggattunk. Nem aggódik amiatt, hogy megtorpant a fogyása, úgy gondolja, elegendő időt hagy a szervezetének a súlyvesztéshez. A lényeg, hogy jobban érzi magát, s már akad olyan nadrágja, amelyik öv nélkül lecsúszna a derekáról. Ebben szerepe van a tornának és a hulahoppkarikának is, amivel rendszeresen karcsúsítja idomait.
- Egy kiló ment le, amióta utoljára beszéltünk - újságolja Kiss Józsefné. - Az a baj, hogy túl sok az ennivaló.
A kertben ugyanis bőséggel terem a gyümölcs, amit délelőttönként kell fogyasztani a diétázónak: ez önmagában nem is lenne gond, mert imádja a szőlőt, a dinnyét. Csak amióta így burjánzik minden, kicsit talán többet is evett ezekből a kelleténél. A dinnye után a citromos tea sem csúszik könnyen, pedig annak zsírégető hatása fontos lenne. Ráadásul becsúszott néhány nem kifejezetten fogyókúrás ebéd, mint az a lecsós disznófej, amit Kiss Józsefné a férjének főzött - hogy a tegnapi csülökpörköltről ne is beszéljünk. Tapasztalt fogyókúrázó lévén, olvasónk tudja, hogy akadnak ilyen hullámvölgyek: a lényeg, hogy szeptember végére megint leolvadjon róla öt kiló.

S így fogyunk mi...
- Épp reggel álltam a mérlegre, s e komoly szertartás előtt még a karórámat is levettem - meséli fotós kollégánk, Bohanek Miklós. Örömmel közli, hogy végre elérte a bűvös, száz kilogrammos határt. Reggelire zöldalma, délután egy saláta, este vörösbor - változatosnak igazán nem nevezhetjük Miklós menüjét, de neki bevált. Igaz, a vietnámi salátájába némi csirkemellet is csempész a káposzta és a szójaszósz mellé...
- Eddig bűnöztem, de hétfőtől újult erővel vágok neki a kilencvennapos diétának - mondja hirdetési igazgatónk, Menyhárt Mária. Töredelmesen bevallja: az utóbbi napokban az OMÉK-ra szólította a munkája, s ott lángost is falatozott. Most azonban minden megváltozik, hiszen egyik kolléganőnkkel együtt nekidurálja magát. Ma proteinnapot tartanak, így némi sajt is kerülhet a salátába, holnap a keményítő lesz soron, így üres paprikás krumplit ebédelnek.
- Kell ez nekem? - kezdődik Palágyi Edit monológja minden reggel, amint kinyitja a hűtő ajtaját. Úgy tűnik, már maga a mozdulat is hizlal, valószínűleg azért feneklett meg a kúra. Vagy tán azért, mert tolvaj módjára csipegetett a fiának vásárolt csokoládéból? Netán lehetséges volna, hogy elromlott a mérleg, azért mutat mindig ugyanannyit?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek