Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Szép lassan, de egyre több salátát fogyasztunk - erre a megállapításra jutott az a felmérés, amelyet hazánk piacvezető ecetgyártó cége végzett. Az ország különböző pontjain négyszáz háziasszonyt kérdeztek meg salátafogyasztási szokásaikról (salátán itt friss zöldséget kell érteni, nem pedig savanyúságot).
Az elmúlt tíz év alatt érezhető valamelyes előrelépés, de csupán a megkérdezettek 16 százaléka fogyaszt napi rendszerességgel salátát, és csak egyötödük eszik hetente friss zöldséget. A napi fogyasztók zöme felső-, illetve középfokú végzettségű, többen tartoznak közülük az idősebb (40-64 év), mint a fiatalabb (18-39 év) korosztályhoz. A régiók szerinti megoszlásban Nyugat-Magyarország jár az élen, megelőzve a fővárosiakat is. Sokan egyszerűen azért részesítik előnyben a salátákat, mert ízletesek, de jelentős érv az egészséges táplálkozásra való törekvés is. Tavasszal és nyáron több saláta fogy, annak ellenére, hogy már télen is többé-kevésbé megfizethető áron beszerezhetők az alapanyagok.
Az öntetek között vezetnek a tejfölösek, a joghurtosok, majd következnek a hazai szokásoknak megfelelő ecetes-cukros levek. Az egészséges táplálkozás szerint a cukrot száműzni kellene a salátaöntetből, hiszen a hordóban érlelt, minőségi borokból készült gyümölcsecetek önmagukban is teljes értékűek.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu