Szőnyegtől puhul a kő

Nem érezte elég hangulatosnak a nappaliját az a család, aki segítségért fordult hozzám: tervezném meg az átalakítását. Egyetlen kérésük volt csupán, mégpedig az, hogy a padozat maradjon. E tér meghatározó eleme a rózsaszínes, mályvás kőburkolat, amit a család nagyon szeret, s alatta padlófűtés van -innen vettem tehát támpontot a színekhez.

Családi körD. Tasnádi Marianna2006. 03. 24. péntek2006. 03. 24.
Szőnyegtől puhul a kőA nappali, valamint a mellette lévő konyha és előszoba áttörésének szögletes alakja nem túl szerencsés, ezért először ennek a két boltozatnak kellett szép formát találni. A gipszből kialakítható boltívbe az étkezőnél süllyesztett, állítható halogénlámpákat helyeztem el, ily módon hangulatos világítást lehet kialakítani akár tévénézés, akár teázás, beszélgetés közben. A falak átfestésekor több árnyalatot használtam, ezzel lágyítva az alapburkolatot. A nappaliba gipszstukkó került, ami az adott bútorokhoz és stílushoz jól talál.
A nappali terének kellemesebb kihasználására a bútoroknak új helyet kerestem. A kandalló mellé csupán egy szép kis fotelt tettem állólámpával. A korábbi sok fekete bútort melegebb színűre cseréltem, illetve néhányat átfestettem. A régi sarokgarnitúra helyett a mobil, többelemes ülőgarnitúrát ajánlom. A kő "puhítására" mindenképpen ajánlott a szőnyeg, ha jól választjuk meg, otthonosabbá, meghittebbé teszi a teret. A függönyt és az ülőrészt egyszínű, pasztell színvilágban képzeltem el, ezzel is minél melegebb hangulatot kölcsönözve a helyiségnek.


Ezek is érdekelhetnek