Út a belső Békéhez

Istenem, de jó is lenne néha jól elterülni, nézni, ahogy vándorolnak a felhők, vagy csak gondtalanul kifeküdni a napra pihenni, közben valami meditatív muzsikát hallgatni. Ehhez képest mindennapos a rohanás, a megállás nélküli munka.

Családi körBorzák Tibor2006. 05. 05. péntek2006. 05. 05.
Út a belső Békéhez

Felmérések bizonyítják, hogy a meditációs technikák alkalmazása egészségjavító hatásúak. Erősítik az immunrendszert, pozitív gondolkodásra ösztönöznek, tisztítják az elmét, oldják a szorongásokat. Múltba nyúló gyökerei vannak, leginkább keleti hagyományok kötődnek hozzá, évszázadokon keresztül egyházi tudományként kezelték, európai viszonylatban pedig inkább ezoterikus irányzatnak számított. És tegyük hozzá: ebben a stresszes világban, amelyben élünk, meditálni ma már divat is.
Nem véletlenül jelentette meg a Kossuth Kiadó a Meditáció című képes-szöveges albumot, amelynek szerzője a téma avatott szakértője. Erica Brealey az egészséges életmóddal és a lélekkel foglalkozó írásairól ismert. Filozófusi diplomát szerzett Londonban, majd Indiában és Amerikában szent életű hindu közösségekben élt, most pedig a meditációval kapcsolatos tapasztalatait és ismereteit összegzi. Élvezetes stílusban avatja be olvasóit a téma rejtelmeibe, miközben a történelmi és a kulturális gyökereket is felvázolja. Azok is haszonnal forgathatják a könyvet, akik most ismerkednek a meditációval. Mire átrágják magukat a könyvön, a gyakorlati útmutatókat követve belső békére lelhetnek.

Ezek is érdekelhetnek