Evésűző tippek

Van az úgy, hogy az ember unalmában azt sem tudja, mihez kapjon. Mármint hogy csokit vagy mogyorót rágcsáljon-e, esetleg jégkrémet nyalogasson. Könnyű beleesni az "unalomevés" hibájába, amikor valaki cseppet sem éhes, de az evés kiváló pótcselekvés. Mit tehet ellene, akit hatalmába kerített? A Diéta és Fitnesz magazin szeptemberi száma tizenöt tippel szolgál arra, hogyan helyettesítheti az evést és kerülheti el a pluszkilókat - ezekből csemegézünk az alábbiakban.

Családi kör2006. 09. 01. péntek2006. 09. 01.
Evésűző tippek

- Ne keressen okot arra, miért is engedhet meg magának egy kis nassolnivalót. Erősítse magában azt a gondolatot, hogy valójában semmi reális és elfogadható oka nincs arra, hogy egyen. Jusson eszébe, mikor és mit evett utoljára, s tudatosítsa, hogy az a mennyiség bőven elég energiát ad ahhoz, hogy jól meglegyen a következő főétkezés időpontjáig.

- Hallgasson zenét! Lehetőleg valami pergős muzsika legyen, amitől még a tánchoz is megjön a kedve. Inkább tekerje fel a hangerőt, és élvezze a ritmust, semmint relaxációs zenére nyitogassa a ropis zacskókat.

- Vegyen gyümölcsillatú habfürdős ülőfürdőt. Amikor valóban a világon semmihez sincs kedve, a semmit is teheti úgy, hogy közben elkerüli a konyhát. Válasszon erős, érdekes, már-már vicces aromájú habfürdőt, és zárkózzon be a fürdőszobába.

- Gyakorolja a hasi légzés technikáját. A legtöbben, amikor nem tudatosan vesszük a levegőt, tüdőből lélegzünk. Amikor azonban van egy kis ideje, evés helyett inkább helyezkedjen el kényelmesen, tartása legyen egyenes, és koncentráljon arra, hogy hasból lélegezzen. Figyelje, ahogy a pocak emelkedik, majd lelappad. Ez relaxációnak is remek módszer, a lényeg, hogy minél mélyebben vegye a levegőt.

- Igyon gyógy- vagy zöld teát. Amikor az emberek unatkoznak, kissé tompának érzik magukat. A legtöbben talán először a kávéhoz nyúlnának, de sokkal nagyobb szolgálatot tesznek egészségüknek egy kis zöld vagy gyógyteával. Stimulálja a kissé alacsony vércukorszintet, felpezsdíti a vérkeringést, és legalább annyi energiával tölt fel, mint a kávé.

Ezek is érdekelhetnek