Legyen Ezüst Nyara!

Családi kör2007. 04. 20. péntek2007. 04. 20.
Legyen Ezüst Nyara!

Kinek érdemes üdülési csekket igényelni?
Akinek van 15-20 ezer forint készpénze, és ezt nyaralásra, kikapcsolódásra, sportolásra szánja, az feltétlenül pályázzon. Ha nyer, az alapítvány hozzáad a pénzéhez 20-25 ezret, s így már 40 ezer forint értékű üdülési csekkel gazdálkodhat.

Ki indulhat az Ezüst Nyár pályázaton?
Az a nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő, 61 év feletti nő és 62 feletti férfi igényelhet üdülési csekket, akinek a havi ellátása nem haladja meg a 75 ezer forintot, és nincs más jellegű jövedelme. Aki tavaly nyert ezen a pályázaton, idén már nem indulhat.

Mitől függ, hogy ki mekkora összeget kap?
Akinek a havi ellátása nem éri el a 60 ezer forintot, attól csak 15 ezer önrészt kérnek, vagyis az alapítvány 25 ezerrel egészíti ki ahhoz, hogy egy 40 ezer forint értékű csekkfüzettel a zsebben nyaralhasson. Csupán 20 ezernyi támogatásra számíthat az a pályázó (a 20 ezres önrésze mellé), akinek a járandósága 60 és 75 ezer között mozog.

Mi a teendője annak, aki jelentkezni akar?
Az alapítványtól kért vagy internetről kinyomtatott adatlapot kell kitölteni és beküldeni (cím: www. mnua.hu/pdf/2007_ezustnyar.pdf). Egy adatlapon egy személy pályázhat. Ehhez az adatlaphoz kell csatolni a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2007. évi havi nyugellátás-megállapítását tartalmazó igazolásának másolatát - csakis ezt postázzuk, mert a havi kifizetést igazoló szelvényt vagy a bankszámlakivonatot nem fogadják el.

Hová és meddig küldjük el a pályázatot?
Legkésőbb április 30-áig be kell érkeznie a pályázatnak a következő címre: Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, 1590 Budapest, Pf. 11.

Hogyan derül ki, hogy örülhetünk-e?
Akkor vagyunk nyerők, ha "befizetési csekkel súlyosbított" levelet hoz a postás. Mindenkit levélben értesítenek, de a nyerteseknek a jó hír mellé mellékelnek egy 15 vagy 20 ezer forintról szóló csekket - attól függően, hogy a 3. pontban leírt szabályok szerint mennyi önrészt kell vállalniuk. Ha ezt befizetik, utána postán kapják kézhez a 40 ezer forint értékű, névre szóló üdülési csekket.

Ezek is érdekelhetnek