
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Hozzávalók: 80 dkg csirkeszárny, só, olaj, 1 csokor majoránna, 15 dkg hajdina, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 zöldpaprika, 2 paradicsom, őrölt pirospaprika
A csirkeszárnyakat besózzuk, és tepsibe sorakoztatjuk. Öntünk alá 1 dl olajat meg ugyanannyi vizet, majd a tepsit lefóliázzuk és a szárnyakat a sütőben megsütjük. A végén levesszük róluk a fóliát, megszórjuk finomra vágott majoránnával, és így sütjük készre. A hajdinát forrásban lévő sós vízbe öntjük, puhára főzzük, azután leszűrjük és lecsepegtetjük. A lecsóhoz megpirítjuk az apróra kockázott szalonnát. Rátesszük és megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott paprikát meg a paradicsomot, majd sóval és pirospaprikával ízesítve az egészet készre főzzük. (Ne legyen túl puha, maradjon kissé roppanós.) Végül a hajdinát összekeverjük a lecsóval, és a tetejére halmozzuk a majoránnás csirkeszárnyakat.
Fűtsünk be hajdinával! Felhasználhatjuk köretek, levesbetétek, gabonafasírtok, tészták készítéséhez. Nem tartalmaz glutént, ezért lisztérzékenyek is bátran felvehetik az étrendjükbe. A szemeket főzés előtt kissé megpörkölhetjük, ami kellemes dióízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Évszázados megfigyelés, hogy a hajdina melegítő hatású, ezért a fogyasztását a népi gyógyászat különösen a hűvösebb hónapokban javasolja.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu