
Női kézi-vb: a csehek és a spanyolok vasárnapi meccsén eldőlhet a sorsunk
nemzetisport.hu

Csigakalács sütőtökkel
Hozzávalók: 10 dkg vaj 35 dkg liszt
1,5 dkg élesztő 1 tojássárgája 1 dl tej
1 dl tejszín 2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só
15 dkg sült tök 2 kávéskanál őrölt fahéj
porcukor a tetejére zsír a forma kenéséhez
Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukor felét, a sót. Ráöntjük a felfutott élesztőt, a maradék tejet, a langyos tejszínt, és szépen megdagasztjuk a tésztát. Ha már elválik az edény falától, hozzádagasztunk 6 dkg felolvasztott, langyos vajat. Cipót formázunk a tésztából, és meleg helyen megkelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és csíkokra felvágjuk. A sült tököt ízesítjük a fahéjjal, a maradék vaníliás cukorral, esetleg porcukorral, ha nem elég édes. Botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a maradék vajat is. Megkenjük vele a csíkokat. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk. Egy csíkot felcsavarunk, a kizsírozott tortaforma közepére állítjuk, majd a többit is köré tekerjük. Összefogjuk a tortagyűrűvel, letakarva ismét kelesztjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Rácson langyosra hűtjük. Porcukorral meghintjük, tortaszerűen szeleteljük.
nemzetisport.hu
borsonline.hu
life.hu
mandiner.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
magyarnemzet.hu
mandiner.hu
metropol.hu
mandiner.hu
origo.hu