![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
Borbélynak nem ízlik az első vereség; Tímár nem az ETO Lúdas Matyija
nemzetisport.hu
![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441063_auto_resized.jpg?ver1)
Hozzávalók:
30 dkg liszt 1 evőkanál cukor
1 csipet só 1,5 dkg élesztő
3 főtt, áttört burgonya
tej vagy tejföl szükség szerint
A töltelékhez:
15 dkg túró 1 tojássárgája
7 dkg porcukor málnalekvár
a kenéshez felvert tojás
Könnyű tésztát gyúrunk a hozzávalókból. Kinyújtjuk, tenyérnyi kockákra vágjuk, így hagyjuk kelni 15 percig.
Összekeverjük a túrót a tojássárgájával meg a cukorral. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy-egy kanálnyi ízesített túrót, arra némi málnalekvárt. A tészta négy csücskét összefogjuk, kicsit összenyomjuk és megtekerjük. Megkenjük felvert tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Változatok
Barackos-vaníliás: a négyzetek közepére egy-egy kanál sűrűre főzött vaníliapudingot teszünk, arra egy kocka őszi- vagy sárgabarackbefőttet.
Mákhabos: darált mákot összekeverünk némi cukorral, és tetszésünk szerint választott lekvárral. Egy tojás felvert habjával lazítjuk.
Kéksajtos-tonhalas: egy tonhalkonzervet lecsöpögtetünk, villával összetörjük. Belemorzsolunk némi márványsajtot, kicsi tejföllel krémesítjük Sóval, borssal ízesítjük. Még finomabb lesz, ha egy-egy falat körte is kerül a batyuba.
Káposztás-füstölt sajtos: lepirítjuk a káposztát, mintha káposztás kockát készítenénk. Sózzuk, borsozzuk. A tésztalapok közepére teszünk egy-egy kanálnyit, a közepébe nyomunk egy darabka füstölt sajtot. Sós változatnál elég a tésztába egy kiskanálnyi cukor, a só mennyiségét picit érdemes megnövelni.
nemzetisport.hu
borsonline.hu
travelo.hu
magyarnemzet.hu
feol.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
nemzetisport.hu
origo.hu