Ebédeljen velünk!

Borsóleves sajttal

Családi kör2024. 06. 15. szombat2024. 06. 15.
 Ebédeljen velünk!

Borsóleves sajttal

Hozzávalók: 
 60 dkg zöldborsó 1 közepes sárgarépa 1 kis cikk zeller  1 karalábé 1 kis paszternák vagy petrezselyemgyökér pár szál újhagyma 2 dl tejszín 4 evőkanál parmezán só  cukor

A Vidék íze receptje

Sós, kis cukorral ízesített vízben felrakjuk főni a zöldborsót. Ha megfőtt, szűrőkanállal kivesszük a felét, a többit botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldségeket, és addig főzzük, míg ezek is megpuhulnak. Ekkor visszaöntjük a fél­­retett borsót is. Hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Tálalás előtt minden tányérba rakunk egy-egy kanál parmezánt. 

 

Marengói csirke
Hozzávalók: 
 1 csirke vagy 4 egész csirkecomb 1 nagy vöröshagyma 6-8 gerezd fokhagyma 50 dkg apró csiperke fél dl száraz fehérbor 1 darabos paradicsomkonzerv (400 g-os) 5 dl sűrített paradicsom 1 kis csokor petrezselyem zöldje  zsiradék  só  bors

A Vidék íze receptje

Feldaraboljuk a csirkét, a combokat elfelezzük. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanál zsiradékot. Rárakjuk a csirkedarabokat, és nagy lángon, fedő nélkül minden oldalukat fehérre sütjük. Kiszedjük egy tálba. A serpenyőbe teszünk még két evőkanál zsiradékot. Rárakjuk a felszeletelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, kevergetve kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Visszatesszük a csirkét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedőt teszünk rá, és kis lángon pároljuk. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáöntjük a darabos paradicsomkonzervet és a sűrített paradicsomot. Levesszük a fedőt, és nagy lángon főzzük. Közben a szaft jól be fog sűrűsödni. Tálalás előtt meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével, kifőtt tésztát adunk mellé köretnek. 

 

Cseresznyés tejes pite
Hozzávalók: 
 40 dkg cseresznye 2 tojás  1 tojássárgája 1,5 dl tejszín 5 evőkanál rétesliszt 1 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 4 evőkanál kristálycukor 1 nagy csipet sütőpor 2-3 dkg vaj

A Vidék íze receptje

Habosra keverjük egy tálban a két egész tojást és a tojássárgáját. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a tejszínt. Híg tésztát kapunk. Vastagon kivajazunk mérettől függően négy-hat kis tűzálló tálat, beleszórjuk a kimagozott cseresznyét. Rákanalazzuk a masszát. 200 fokra előmelegített sütőben szűk negyedóra alatt megsütjük. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek