Kolléganők egymás közt

Családi körSzijjártó Gabriella2024. 06. 17. hétfő2024. 06. 17.
Szijjártó Gabi

Kedves Gabi! 
Ezer éve kisfőnök vagyok egy kisvárosi papír-írószer-mindenes boltban, rajtam kívül négy kolléganő dolgozik itt, hétköznap nyolctól hétig vagyunk nyitva, szombaton kettőig. Az én feladatom a havi beosztás elkészítése, és eddig minden munkatársam igazságosnak találta a délelőtti-délutáni műszakok, illetve a szombatok-szabadnapok rotációját. 
Másfél hónappal ezelőtt az egyik dolgozónk azt kérte, hogy hadd legyen állandó délelőttös, a kettőből az egyik. Az anyukája nagyon lerobbant, így nincs, aki délután hazavigye a két kisgyermekét az óvodából és a napköziből, vigyázzon rájuk, amíg ő hazaér fél nyolc után. A nyári szünetben, ugye, még rosszabb lesz a helyzet! A volt férje távolabb költözött, ott alapított új családot, kéthetente viszi el láthatásra a kicsiket, szóval rá nem lehet számítani hét közben, bébiszitterre meg nem futja. Addig kérte ezt a beosztást, amíg az anyukája talpra áll; cserébe minden második szombatját felajánlotta. 
Most váratlanul fellázadt a másik három munkatársam: nekik is megvannak a saját családi problémáik, mégsem kérnek kivételezést, és hozzátették, hogy jelenteni fogják a nagyfőnöknek ezt a számukra hátrányos megkülönböztetést. Egyikőnk sincs hasonlóan nehéz helyzetben, mégsem hajlandóak megérteni a kolléganőnket. Naponta hergelik egymást, a legdurvább beszólás az volt, hogy minek vállaltak két gyereket, ha nem tudják megoldani az adódó nehéz helyzeteket. 
Eddig minden műszakcsúsztatást, csereberét szépen meg tudtunk oldani egymás között. Bevallom, kicsit megijedtem a főnök emlegetésére, nem tudom, ő majd hogy látja ezt a helyzetet... 
Üdvözlettel: Magdi 
 
Kedves Magdi! 
Szomorú, hogy a kollégái nő létükre így viselkednek a támogatásra szoruló társukkal. Pláne elkeserítő annak tudatában, hogy ők maguk nincsenek hasonlóan nehéz helyzetben, vagyis érthetetlen, miért szeretnék megvonni tőle ezt az ideiglenes műszakbeosztást. 
Nem baj, ha szólnak a nagyfőnöknek, így alkalmuk lesz elmondani neki az érveiket pró és kontra. Bízzunk a vezető empátiájában! Ön hozott egy felelősségteljes döntést, szerintem nem hibázott, emberségből kiválóan vizsgázott. Most épp a munkatársai méretnek meg… 
A személyeskedő beszólásokat pedig határozottan utasítsa vissza, ennek nincs helye a vitában. Az esküvőjén senki sem tervezi azt, hogy majd két gyerek után el fog válni. De ha mégis így alakul, szeretnénk hinni, hogy nem maradunk egyedül a gondjainkkal. 
Üdvözlettel: Szijjártó Gabi 
[email protected] 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek