
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

Kép: Almás csirkemell Fotó: Habik Csaba 2012 11 30, Fotó: Habik Csaba
Hozzávalók:
∗80 dkg csirkemellfilé
∗ 1 nagy alma
∗ 10 dkg sajt
∗ pár szelet bacon
∗ só, őrölt bors, kevés vaj a sütéshez
A csirkemellfiléket egy vágódeszkára állítjuk, úgy, mintha a hátán feküdne a csirke. Felülről egy centiméterenként bevagdossuk a húst, vigyázva, hogy az alsó részét ne vágjuk el. Sóval és őrölt borssal bedörzsöljük, a kis zsebeket is befűszerezzük. A szeletek közé, minden hézagba egy-egy alma-, egy- egy bacon- és sajtszeletet dugunk. Kivajazott alufóliába csomagoljuk, 160-170 fokos sütőben körülbelül egy órát sütjük. Kibontjuk, morzsolunk rá egy kis vajat, és immár fedetlenül megpirítjuk. Tíz perc pihentetés után szépen szeletelhető. Burgonyapüré illik hozzá.
Hozzávalók:
A tésztához:
∗ 2 tojás
∗ 10 dkg cukor
∗ 10 dkg liszt
∗ fél citrom reszelt héja
A töltelékhez:
∗ 1 csésze víz vagy tej
∗ 2 tojás
∗ háromnegyed csésze kristálycukor
∗ 1 csomag vaníliás pudingpor
∗ 5 nagy alma
∗ fahéj
A tetejére:
∗ 5 dl tejszín
∗ 2 evőkanál porcukor
∗csipetnyi őrölt fahéj
A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát sütünk egy kerek tortaformában.
Meghámozzuk az almát, a csutkáját kiszedjük, a húsát felkockázzuk. Saját levében roppanósra pároljuk három evőkanálnyi fahéjas cukorral. Egy nagyobb edényben csomómentesre keverjük a krémhez az egész tojásokat a vízzel vagy a tejjel, a maradék kristálycukorral meg a pudingporral. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük, utána kihűtjük. Ha már langyos, hozzákeverjük a fahéjas almát is. Rásimítjuk a piskótára.
A tetejére jön a porcukorral habbá vert tejszín. Csipetnyi őrölt fahéjjal díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, másnap szépen lehet szeletelni.
Hozzávalók:
∗ 6-8 nagy alma
∗ 3 tojás
∗ 2 dl tej
∗ 35 dkg liszt
∗ 1 evőkanál kristálycukor
∗ 1 nagy csipet sütőpor
∗ 1 csipet só
∗ olaj a sütéshez
∗ fahéjas porcukor
Meghámozzuk az almát, kerek szeletekre vágjuk, a középső, magos részt kivágjuk belőlük. Összekeverjük a lisztet a kristálycukorral, a sóval és a sütőporral, majd csomómentesre keverjük a tejjel. Hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, ha kell, kis vízzel hígítjuk (sűrű tejfölállagot kell kapnunk). Egyesével megmártjuk az almaszeleteket, majd bő forró olajban megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórjuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu