Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Jobb napokTenger gyümölcsei ínyenceknek: Sós vízben megfőzünk 35 dkg tengerihalfilét, 15 dkg garnélarákot, majd lecsepegtetjük, és egyenlő nagyságúra daraboljuk. Megfőzünk 20 dkg zöldborsót és 10 dkg zöldbabot, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Csíkokra vágunk 2 piros húsú paprikát és 1 nagy kígyóuborkát. 1 közepes fej hagymát felkarikázunk. Összekeverjük a hagymát, halat, rákot és hozzáadunk 1 üveg kagylókonzervet. Salátalevéllel kibélelt salátástálba öntjük az egészet. Kikeverünk 4 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál fehérbort ecettel, 1 evőkanál mézzel, 1 teáskanál mustárral, 2 gerezd zúzott fokhagymával és 1 csokor apróra vágott kaporral. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a salátára. 1 órát érleljük a hűtőben. Tejfölös gombócok: Húsz dkg vegyes zöldséget megtisztítunk és szeletekre vágunk. Megfonnyasztunk 1 fej felaprított hagymát. Külön megdinszteljük a zöldségeket, és tűzálló tálba tesszük. Kifőzünk 15 dkg rizst, és elkeverjük 60 dkg darált hússal. Hozzáadjuk a hagymát, 2 tojást, 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk. Gombócokat formálunk belőle, rátesszük a zöldségekre, és sütőben pároljuk. Ha kész, a gombócokat kivesszük, felöntjük kevés vízzel, megszórjuk kaporral, és jól kiforraljuk, majd tejfölös habarással besűrítjük. Rászűrjük a gombócokra és forrón tálaljuk.
A menü ára 4 személyre: 2000 Ft
Kopp-napokSörleves: Felforralunk 8 dl húslevest, sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd a legvégén hozzáadunk 4 dl sört. Kikeverünk 1 dl tejszínt 2 tojássárgájával, és belekeverjük a tűzről lehúzott levesbe. Visszatesszük kis lángra, és állandó kevergetés közben kissé besűrűsítjük. 4 szelet barna kenyeret enyhén megpirítunk, és erre merjük a levest. Pikáns csirkecomb: Négy szép, nagy csirkecombot megmosunk, leszárítunk, a forgóknál kettévágunk. Mindkét oldalát sózzuk, megborsozzuk, megszórjuk majoránnával. 2 nagy fej hagymát felkarikázunk. Kikenünk olajjal egy tepsit vagy tűzálló tálat. A csirkecombokat forgassuk liszt, pirospaprika, bors, só elegyébe, és rakjuk ki vele a tepsi alját. Betakarjuk a hagymával, és megszórjuk 10 dkg reszelt füstölt sajttal. Végül 2 dl tejfölbe belekeverünk 2 gerezd zúzott fokhagymát, és ráöntjük a sajtra. Fóliával letakarjuk a tepsit és 40-45 percig pároljuk. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, és még pár percig hagyjuk pirulni.
A menü ára 4 személyre: 1100 Ft
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu