Legyen tőled kerekebb a világ!

Az idén hatodik alkalommal megrendezett ducik szépségversenyére csaknem hatszázan jelentkeztek, hogy megküzdjenek a királynői címért. Képünkön: a 16-35 évesek korcsoportjában Ripszám Andrea, 18 éves villányi tanuló fejére került a korona.

Egyéb2004. 10. 08. péntek2004. 10. 08.
Legyen tőled kerekebb a világ!


Legyen tőled kerekebb a világ! - biztat a megmérettetés szlogenje. Minimum nyolcvan kilogrammos testsúly - ez az egyik feltétele annak, hogy valaki indulhasson a ducik szépségversenyén. A nálunk talán még kissé szokatlan molett-szépségverseny célja, hogy elfogadtassa mindenkivel: egy nő akkor képviseli igazán a gyengébb nemet, ha az emberi tartalom - testsúlytól függetlenül - kellemes, vonzó megjelenéssel párosul.

- A telt hölgyek többsége általában nem szégyelli kilóit, megbékült az alakjával, ezért kiegyensúlyozott és vidám - magyarázza a szervező Árvai Mónika, aki mindkét végletet ismeri. A most hatvankilós édesanya a terhessége során százat nyomott, és a szülés után is maradt rajta jócskán felesleg. Jól emlékszik még a többletkilók miatti gátlásokra, melyeket nehezen küzdött le. Olyan modellstúdiót alapított, ahol duci manökenek is megmutathatják bájaikat. Az a nő, aki elfogadja magát, itt valósággal kivirul - állítja szembe modelljeit Árvai Mónika a "műnőkkel", akik szerinte csak művileg, szenvedések árán tudják fenntartani kis súlyukat.
A döntő rangidőse a 67 esztendős pécsi népművelő, Dóka Margit volt, aki közönségdíjat kapott. Az érett nők mezőnyében a domaházai Elek Zoltánné vitte el a pálmát. A negyvennégy éves üzletasszony magabiztosan, lámpaláz nélkül mozgott a színpadon, hiszen egy hagyományőrző néptánccsoportban három évtizede koptatja a világot jelentő deszkákat. Az ő szájából talán hitelesebb az üzenet: csúnya nő nincs, csak ápoltnak kell lenni, és nem szabad szégyellnünk azt, amink van.