Recept

Jobb napok - kopp napok

Egyéb2004. 10. 22. péntek2004. 10. 22.
Recept


Indiai ínyenc leves
Elkeverünk 1 evőkanál paradicsompürét 2 dl tejszínnel, beleöntjük 1 liter húslevesbe, majd felforraljuk. Beleöntünk metéltre vágott zöldségeket. Megszórjuk kurkumával és 1 csipet chiliporral.
Almás túrótorta
15 dkg nyers marcipánrudat felkockázunk, krémesre keverjük 15 dkg margarinnal és 10 dkg porcukorral. Hozzáadunk 3 tojást, majd elkeverünk 12 dkg lisztet 1 sütőporral, és masszává dolgozzuk össze. A tésztát tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. Közben beáztatunk 9 zselatinlapot. Megmosunk 5-6 piros héjú almát, kettévágjuk és mindegyik közepéből levágunk 2 vékony szeletet. 2 fél almát gerezdekre vágunk, a többit felkockázzuk. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne színeződjön el. Felforralunk 1 dl citromlevet 1 dl vízzel. Gyenge tűzön pároljuk benne néhány percig az almákat, majd lecsepegtetjük. Eldolgozunk 50 dkg tehéntúrót, 1 zacskó vaníliás cukrot, 10 dkg kristálycukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 dl citromlevet. A zselatinlapokat kinyomkodjuk és a masszába keverjük. 1 pohár tejszínt kemény habbá felverünk, és ha a túrómassza kezd megszilárdulni, óvatosan belekeverjük a habot, majd az almát. A krémet simítsuk a marcipános tortalapra. 2 órára hűtőbe tesszük, majd a párolt almával díszítjük.
A menü ára 4 személyre: 2100 Ft.
{p}
Gombás orjaleves
Fél kiló orjacsontot alaposan megmosunk, feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Kis lángon addig főzzük, míg a hús leválik a csontról. A húslét lehűtjük és leszedjük a tetejéről a zsírt. Olajon megpirítunk egy nagy fej hagymát, hozzáadunk 30 dkg felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. Ha elfőtte a levét, megszórjuk 2 evőkanál liszttel és fél percig kevergetjük. Leszűrjük a csontlét, felöntjük annyi vízzel, hogy 1,5 liter legyen. Ha kell, fűszerezzük utána. Beletesszük a húsokat és 4-5 percig forraljuk. Végül apró galuskákat szaggatunk a levesbe. Felaprított petrezselyemmel díszítjük, tejföllel tálaljuk.
Trükkös tengeri tészta
Kifőzünk egy csomag makarónit vagy tollhegytésztát. Olajon megfonnyasztunk 1 fej hagymát. Hozzáadunk 1 doboz paradicsomos szardíniát szószával együtt és egy doboz sprotnit (füstölt halat). Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, megszórjuk oregánóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, chilivel. Felöntjük 1,5 dl paradicsomlével, végül az egészet sűrítjük 3 dkg parmezán sajttal. Még 6-7 percig összeforraljuk. A forró tésztára öntve tálaljuk, megszórjuk semleges ízű sajttal (trapista).
A menü ára 4 személyre: 1200 Ft.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek