Spéci táskával indultak lopni

Lapunk nem szeretne tippeket adni, ám tudósítónk a Kisalföld fővárosában, Győrben egy igen leleményes tolvajmódszerre derített fényt, persze miután a rendőrség már kézre kerítette az elkövetőket.

Egyéb2004. 10. 29. péntek2004. 10. 29.
Spéci táskával indultak lopni


A Kecskemétről érkezett párost őrizetbe vették, a városi bíróság előzetesbe helyezte őket, a banda harmadik férfitagját még keresi a rendőrség. Újabban alumíniumfóliával bélelt dupla falú szatyorral járnak lopni a bolti szarkák, hogy távozásukkor ne jelezzenek az üzletek biztonsági kapui. Előfordul, hogy mágnest helyeznek az áruvédő jelzésekre, úgy hatástalanítják őket. Ezt a módszert alkalmazták egy kecskeméti tolvajtrió tagjai is. Kettejüket a napokban fogta el a győri rendőrség.
A Rába-parti város egyik ismert üzletébe két nő és egy férfi ment be a napokban. Szokásos trükkel vásárlást színleltek, s hogy félrevezessék az eladót, olyan árut kértek tőle, ami nem volt a polcokon. Az ifjú hölgy a kért áruért bement a raktárba, a "vásárlók" ez idő alatt négy pulóvert dugtak táskájukba. Amikor az eladó visszatért a raktárból, látta, hogy az imént még lapos táska dudorodik, mégsem nem mert szólni. Várta, hogy amikor a három tolvaj kimegy az üzletből, megszólaljon a lopásjelző berendezés - csakhogy az teljesen néma maradt.
Az alkalmazott, mit volt mit tennie, miután értesítette a rendőrséget, elindult a bolti szarkák után. A virágpiacnál utolérte őket. A járőrök is éppen akkor értek oda az ellenkező irányból. A tolvaj nők tagadnak, mivel táskájukban már nem voltak ott a pulóverek, férfi társukkal együtt eltűntek.
A rendőrök érdekes technikai megoldásra bukkantak, amikor belenéztek a szatyorba: ki volt bélelve szigetelő alumíniumfóliával, amely leárnyékolta az áruvédő jeladót. Egy - feltételezhetően az áruvédő semlegesítésére használható - mágneses korong is volt a táskában. Az már a kapitányságon derült ki, hogy a két nő korábban az egyik győri szórakoztatóközpontban is trükközött, fizimiskájuk felismerhető volt az üzlet biztonsági kamerájának felvételén.

Ezek is érdekelhetnek