Az igazi hiba: kimaradt a tulaj fia

Az ember picit morfondírozik, vajon ha a tisztességes körülményeket, anyagi jólétet biztosító klubnál megbukott az edző, ötszáz kilométerre keletebbre, egy erősen falábú csapatból, egészen balkáni állapotok közepette vajon mit hozhat ki; no de majd a következő meccsek választ adnak felvetésünkre.

EgyébKun Zoltán2004. 11. 12. péntek2004. 11. 12.
Az igazi hiba: kimaradt a tulaj fia


Nincs azzal semmi gond, hogy három nap alatt három NB I-es csapatnál is edzőt váltanak, rég hozzászoktunk már , hogy ez a szakma velejárója, és mennie kell annak a gaz trénernek, akinek csapatát hétről hétre bucira verik.
Debrecenben persze ilyesmiről szó nem volt, a Loki még mindig próbálja a lépést tartani a Fradival, ám Szentes Lázárnak megköszönték a munkát. Azaz a hírek közös megegyezésről szólnak, de azért nem könnyű elhinni, hogy az a Szentes, aki már fél veséjét is feláldozta a Debrecenért, olyan szívesen lépett volna a munkanélküliek közé. Szóval kirúgták szépen, ami csak azért furcsa, mert néhány hónapja egy edzőcserés felvetésre maga a tulajdonos mondta bőszen, butaság az egész, arrafelé idény közben nem szoktak szakvezetőt buktatni. Hát majd most szoknak. Szentes helyett már Supka Attila irányítja az együttest.
No de miért éppen Supka? - tehetné fel a kérdést a közönséges halandó, elvégre az egykori békéscsabai tréner nem örvend valami nagy népszerűségnek Debrecenben. Szakmai sikerei nincsenek (leszámítva, hogy rosszullét nélkül bírt ki másfél évet a nagy csabai káoszban), ráadásul kezelhetetlen ember, mert ő aztán az istennek sem játszatta előző főnöke fiát...
Témánál vagyunk, mert amit senki nem hitt volna, az Békéscsabán is bekövetkezett: menesztették Vágó Attilát. Nemrég már írtunk arról, hogy őt érte az a vád, miszerint betonbiztos helyét túlzott simulékonyságának köszönheti, így fölöttébb érthetetlen, mi történhetett. Aztán rájöttünk: az utolsó két meccsén felmutatott nulla-nyolcas gólkülönbség talán még nem is olyan nagy skandallum, ám az, hogy az addig nagy becsben tartott tulajdonosi sarj a fehérvári meccsen egy percet sem kapott, a Fradi ellen meg hamar lecserélték, már lázadásnak minősült. Vágót így az a Dajka László válthatja, akit néhány nappal korábban rúgtak ki Sopronból.
Sopronba pedig legalább visszatérhetett a ferencvárosi játékosok által az APEH-ellenőrnél is kevésbé szívlelt Pintér Attila, akinek még azt sem írták elő a vezetők, hogy kötelező öltönyben megjelennie a meccseken, nem verheti a futballistákat, és naponta legalább egyszer bővített mondatot kell használnia. Hogy szabad kezet kapva sem lesz könnyű dolga, azt a kispesti vereség már világosan jelezte...

Ezek is érdekelhetnek