Kerek lett a világ!

Husz Mariann: Tükörvilágom (Bolyongtam a Föld nevű bolygón). Latin-Amerika és a szigetvilágok (Harmadik kötet).

Egyéb2005. 11. 25. péntek2005. 11. 25.
Kerek lett a világ!

Husz Mariann Tükörvilágom (Bolyongtam a föld nevű bolygón) című sorozatának első kötetében India, a Távol-Kelet és Ausztrália, aztán a másodikban a Földközi-tenger és vidéke, valamint Afrika a barangolásainak helyszíne, míg a minap megjelent harmadik kötetben Latin-Amerika, a Karib-tengeri és Csendes-óceáni szigetvilág tájaira kalauzolja el az olvasót.
A sorozat kötetei nem egykönnyen sorolhatók semmilyen kategóriába, mint ahogyan az írójuk is kilógna minden osztályozásból. Leginkább élménykönyveknek nevezhetnénk: a szerző saját élményeit, benyomásait és történeteit dolgozza fel roppant élvezetes stílusban.  Megmutatja a világ különböző tájait, kultúráját, konyhai titkait, kor- és körképet rajzol barangolásai helyszíneiről.
A több mint száz ország bebarangolása csak ürügy Husz Mariannak, hogy elmondja véleményét a világ látható vagy érezhető gondjairól, szépségeiről, egyúttal megmutatva a szenvedéseit is. Családjával, munkahelyeivel és szerelmeivel kapcsolatos történetei segítségével betekinthetünk abba az ellentmondásos korba, amely a közelmúlt és a ma emberének kijutott. Utazási élményei segítették hozzá ahhoz a tanulási folyamathoz, amely a sztereotípiákat felülírni, tapasztalatait újragondolni képes, nyíltszívű és modern gondolkodású emberré tették.
A szívbe markoló lírai részek és a humor egyformán megjelennek e sorozat köteteinek lapjain, s a szerző nem fukarkodik az öniróniával sem. Mindeközben minden fontosat megtudunk az adott országról - azt, ami szerinte az, hiszen végül is az ő Tükörvilágába pillanthatunk be a sorozat olvasásakor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek